[ViuTv][羅嘉駿導演]《十七年命運週期》Cicada Cycle討論(14)圓劇

863 回覆
12 Like 3 Dislike
刀導最要讚既 係佢對美既執著
就算數碼廣播,亞視啲片都係寧舍矇
矮成半個頭
表弟 marco
師兄 梁業

所以就算要用一大部分 budget,佢都要有轉轉台

仲未計道具、畫面、剪接、劇照、海報、廣告ID 畫面......由 229 到17年都好高質
fb live刀導話日本電影定劇
樓上幾位是咪冇同過人爭仔爭女/拍過拖
仲要唔係為咗啲咩垃圾CG
純粹嘅剪接
前者係中二啲啫

後者我直情棄咗
不斷失敗睇到忟...

「所以大結局加返啲正能樣是對的」
應該要做到winka candy個MV咁先得
何者
哩啲係刀劇一定具備特質,加埋度劇情twist
所以成個團隊每次200分努力
轉轉台 真係跟返人地做舞台劇咁起
https://www.instagram.com/p/DBA-IJAPkcK/

大小木星果張真係好似
佢地咁似反而令人唔會去諗其實唔係真係佢地細個
佢尋晚有提過口罩從天而降嗰幕本身想喺APA拍
不過唔夠budget
真係好可惜
沒有小番茄的第1天
你拎返武肺果幾年堆政策都笑撚死人啦
見到細茄同大茄講咁在意點解要放低,唔知點解果下諗起天與地呀佘叫年青版翻轉頭呀!
(no offence)
就攝影同剪接而言

退步左

btw,

假如 蘇導 旡意「浪費」時間

打好影視(大銀幕或公仔箱)製作根基

不如轉跑道搞舞台劇

專注佢喜好並擅長旣
砌props
布置場景
鋼琴伴奏
auditioning
問題係木星點都想搵個老婆俾個女完整既家庭,但蕃茄就唔想照顧同教養細路
固定嬲咁
你可以搵返米媽既訪問睇,根據佢講根本就兩個世界黎。

諗深一層就明,youtube邊有人執你演技,但拍劇同拍戲就分分鐘開拍前一到幾個月請專人幫手執左演技先
自己生就有責任教,驚教唔掂害咗佢
人哋個女既成事實,已經係單親,冇壓力
而且實際接觸過,人就唔會焦慮,接受程度高好多
我又唔覺木星係因為呢個原因先想溝番茄
臨尾果場佢都話pocky要返學唔得閒我得閒想飛甩個女溝番茄
單身寡佬咁多年有個蕃茄咁既女仔出現心動好正常姐無話無唔無啦啦

而且難聽d講木星同超人只係17年前既朋友
甚至衣家超人都死埋
蕃茄老豆都支持蕃茄揾人陪其實真係冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞