Sony Xperia 討論區 (164) - 相機制大型NTR現場

70 回覆
9 Like 3 Dislike
1V 84mb更新
希望fix吓啲force close
等PRO I 2
如果有嘅話
都唔知係我唔識用定佢真係咁廢
RAW檔啲noise 好勁, 得主鏡JPEG 有時見得下人

個Tele 鏡個解像度低到仆街

啲人點捨得成萬蚊買啲咁嘅機,幾年前嘅平價機都影得好過佢
點解你會覺得raw會少noise?
raw就係唔會去noise 唔會銳化 唔會疊相hdr 先叫raw吖嘛
低iso情況下咁多noise喎,除非佢想證明咁嘅sensor係得呢啲水平,同其他大sensor 嘅機無得比
學到野 無玩開攝影依個真係唔知
我都覺得成日用pro mode影相點較setting都好多noise所以用auto/執相解決
估唔到原來係關打燈事 唔怪得之出面啲影相studio係唔係都打幾支燈
死心啦
佢有心fix就唔會去到Android 14/15都仲force close 啦
原裝線讀到就唔係機問題。
可能係電腦問題,我電腦又係用USB-C插Sony定iPhone有時會認唔到,過一排M$更新完又會得返,再過一排又會更新到認唔到
講清楚少少,係用USB-C to C唔得,用A to C又得
最神奇係雖然認唔到,但佢又有電到叉到電
咁會唔會係部電腦派磁碟機代號嗰度出事?

我舊公司部公廁機有時都會咁
唔關事,咁點解用A to C又得,仲要Sony同iPhone都係咁
之前最差⼀期試過連叉電都唔得,所以我覺得關M$啲bug事
佢當唔同device掛?

A頭4針,C頭9針11針,可能電腦真係會當兩部唔同機
啲英文派晒就無

又或者,壞既係你部電腦
tele光學性能差,cmos又細都唔知sony做乜鳩
sony 係咪無得喺control centre熄咗相機,mic嘅存取權?
Sony直接冇喺An12引入呢個功能
.......罪名好大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞