Sony Xperia 討論區 (164) - 相機制大型NTR現場

70 回覆
9 Like 3 Dislike
ching 咁落力推我落坑

我只係聽廣東歌 人聲唔洗太突出 有咩磚推薦
香港人特性 睇人仆街最開心
我當年入坑都係比朋友導我落去 依家我洗落音響既錢仲多過佢佢不知幾開心

入門可以試下買部二手國磚先 山靈 fiio果啲Carousell唔少1000蚊有找已經有An磚加埋4.4輸出 或者唔想用國磚就Sony ZX507都係入門神物 (不過507缺點係非An系統唔可以串流)
另外即使你手頭無4.4耳機線都唔推薦貪平買淨係得3.5輸出既磚 (無錯講緊Sony A系) 因為你只要踩深入去依個坑終有一日你會用到4.4 就算唔買試耳機果陣都用得著
最重要係記得唔好貪ACG封面買水月雨

入門機無話對音色有太大影響比較夾咩歌 要去到金磚果個級數先會開始有依啲音色喜好取向問題 你睇價錢外觀同spec嚟買就OK
買完磚得閒去DMA坐下玩多啲唔同耳機比自己享受下依個坑 我依啲無錢買耳機又想享受貴耳機既窮L娛樂方法就係咁無恥
部1 iii 換完粒電之後
D電都係倒水咁款
我都用緊綠仙,隻野12點幾ohm咁易推,我聽落感覺已經唔差得dap幾遠
手機output無獨立解碼點都一定差過磚 至於推唔推得出啲細節依個就好睇個人觀感同聽開既歌
另外因為我插磚會換4.4線所以一定無得比 但唯一好明顯手機vsDAP既不同 就係用磚推Andromeda比我既低頻係非常足夠 (當然未去到白西瓜果種又深又有力既低頻 只可以講只要唔係大提琴/電音 一般聽Pop已經夠用) 只有用手機推先會出現坊間講果啲Andromeda無低頻既情況
依家睇下二手執唔執到初代黑磚/金磚
可能都仲抵過買中價位嘅磚
boot loop可能係系統/記憶體有問題
反正開唔到機啲資料都係無曬 可以試下駁電腦刷ROM reset完開到就係系統問題 開唔到就係硬件問題只可以換機

1V係暫時最少鑊氣 我都係1III升1V感覺幾好
喺日本買1 vi既話難唔難揾冇sim lock版?
定係去臺灣買好啲?
日版無ESIM, 部機好似無分別
大量 Samsung 機出現綠線綠屏
https://lih.kg/3805889

隔離三叔同5仔劍mon同期嘅機開始有災情
成班友無啦啦戰起黎
我當你同一部機換第二條線又或過、同一條線插其他機又得
咁就係中獎啦

舖頭有無七日換機嗰啲野呀?
有既帶埋個盒返去換啦
好少見新機壞usb
你肯定嗰條係data線唔係充電線?
Xperia 1VI 影raw iso40都咁多noies,痴撚線
影jpeg 動態範圍又唔夠,好難玩
主鏡?
Yes, 感覺好垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞