澳洲潑熱咖啡落嬰兒 證實疑犯為中國籍男子

122 回覆
150 Like 5 Dislike
咩係獻忠
澳洲政府識玩既就依加開始拒絕晒所有中國留學生簽證直至中國交人
係支那人先做得出
Youth Crime 聽講係嘈咗好耐,啲童黨罪犯畀人垢病犯事之後唔需要付上啲咩重大法律代價。而家係咪開始放風話 Adult Crime, adult time?定係呢個Trend已經開始咗?

講返香港人低戒心,其實呢個都係東亞發達社會嘅現象,唔係淨係香港人,日本妹、臺灣人、都好容易被白色皮膚嘅人釋出嘅善意迷惑。
少有連登高質留言,我記得自2019年已經好少有人分享咁大篇野
樓主 Pin This

佢話左喺世界任何國家都有呢啲事件發生
外國童黨問題依然好嚴重 同埋千祈唔好睇少
佢哋啲MK仔 同香港嘅MK仔完全係兩個世界
真係可以毫無底線 殺人放火乜都做得出 你哋要睇相關資料求其YouTube或者Google都大把

最重要係到今時今日都係冇得追究 只要佢哋未成年 基本上殺咗你屋企人你都冇仇報

另外就係因為我係香港人 我會用返我自己所見所聞去分享 特別港女真係特別鍾意白人 基本上對佢哋冇戒心 難聽講句不嬲鬼佬都係叫港女easy pussy 甚至有段時間嘅香港蘭桂坊 成日都會見到一pair男女朋友 突然會有個鬼佬攝入去撬牆腳 最慘係個港女又會受 之後港男普遍又係柔弱啲 呢個情況我就算去到澳洲都屢見不鮮
簡直失心瘋沒能力就欺負一個BB
冇嘅 純粹咁啱傾開咪分享吓自己睇到嘅嘢
其實我係真係好鍾意香港嘅 香港係真係好特別 亞洲地方 但係同時間又會有西方氣息 亦都會有韓國街或者某啲範圍係日本仔帶領成個日本咁 真係一個好特別嘅城市 而且廿四小時都有嘢玩有嘢做 仲要交通極之方便 網絡極快

我就調返轉喺香港冇地方立足 細個喺外國讀書之後順理成章做外國企業 做吓做吓 唔覺唔覺都30年了 我返香港都唔會有公司請 就算有都出唔到相對嘅人工俾我

有時有啲嘢真係你睇人好 人睇你好 我唔係住雪梨墨爾本 我直頭住喺西澳嘅偏僻小鎮 誇張到2025都就嚟到 依然有好多地方係收唔到網絡 之後買嘢要開半個鐘車嗰啲就基本啦 同埋冇香港咁多姿多彩囉

好老實 我喺好多國家都住過生活過 最鍾意真係香港 最有感情都真係香港 唔知點解無論係幾多個國家生活過 硬係都會好鍾意香港 有時睇電影睇到嗰個電影題材會搵香港取景或者有香港元素都會莫名感動 可惜就係我經濟收入來源已經離不開澳洲 仔女又喺澳洲大 而且我香港嘅家人或者大部份親戚都已經過身 我諗去到我個孫出世我又死埋 我嘅下一代已經完全唔知香港呢個地方了 就算知道亦都唔會明白到底香港嘅吸引之處或者曾經嘅輝煌
佢可以去澳洲讀書,韮極都有個譜唔會係低端人口啦,小小一個官二代負富二代都唔會引渡啦醒目
教育大成功
我發覺無論香港人又好,黃種白種黑種都好,只要係有移民/移居/長期居住唔同國家既經驗,大部分都會話自己成長既地方是垃圾/唔係想像中咁好

例如好似你話澳洲咁、離開香港既人屌香港、識個朋友個仔係加拿大土生土長就屌加拿大,好鐘意香港、識唔少英國local 屌英國話想移去澳洲

我自己都屌香港,唔講香港政府同共產黨,淨係空氣質素同人滿為患已經夠我受,香港除咗搵錢同方便,我諗唔到有咩優勝之處。老實講香港同外國一樣,你住得偏就一定唔方便,而家外國細town 都愈黎愈多24小時/開得夜既快餐/超市
搵錢同方便呢兩樣已經係優勝之處
之前去澳洲做嘢,個英國人同事係咁讚香港好方便,去行山、沙灘、衣食住行各樣嘢都勁方便,佢差在未講我真係好鍾意香港有個馬拉妹話勁鍾意香港商場買嘢好方便,係咁屌澳洲啲商場無嘢行
中國人危險過回教徒
唔係嚟做香港就係返咗支那
又唔記得準時食藥?
澳洲太危險了!超哥會唔會向,澳洲發旅遊黑色警示呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞