澳洲潑熱咖啡落嬰兒 證實疑犯為中國籍男子

122 回覆
150 Like 5 Dislike
反駁隊?
屌你老母
好似你咁出色嘅人,得中国香港先有
返到中国再捅日本鬼子

痴線 咁只會不斷racist落去
你老母會為你感到羞恥㗎!收皮啦
我覺得今次呢個留言可以值5蚊
恐怖主義
係喎 d死支那狗痴線架
我就住喺澳洲嘅 我可以同你講 就算你屋企俾人爆格架車俾人偷咗 報警都係冇撚用 如果咁啱個差佬態度好啲嘅就會安慰吓你 有啲串起上嚟就會話:「下?反正你啲嘢都俾人偷咗 想我點啫?最多咪下次小心啲囉」

唔係講笑真係會咁撚樣

甚至前排有個台灣妹Workingholiday燒人間屋 成間屋啲人俾人死亡威脅咗咁多次警察都唔做嘢詳情自己YouTube睇

不過總括而言 成個國家治安係唔錯嘅 如果唔係點解佢哋會咁撚Hea

同埋有啲嘢真係唔係敏感 係真真係白人係會着數啲 如果一個白鬼報警嘅話無論效率定係跟進程度都會好好多
你亞洲人報警 除非真係有死人冧樓好大鑊嘅事 如果唔係你預咗冇仇報
嘩 真係二等公民
有事起上嚟咪好無保障?
有色人種
新潮文出現了
嬰兒都落到手
相都無張, on9
講事實就話人強調,唔好以為全世界都好似某強國唔講得事實

上邊果個白卡佬嚟,建議直接block
血十字病毒
中國外交部:類似案件在任何國家都可能發生

都係中國人做
未見過呢篇潮文
嘰嘰嘰
我住咗好耐㗎啦 講緊係我10幾歲美國讀書 之後搵咗份工喺澳洲公司 之後直頭入咗籍 我喺澳洲已經30幾年㗎啦

但係老實講治安算係咁嘅 首先講返香港 本身香港高度發達 只要你住喺啲大路地方 其實你住喺邊都冇乜分別

澳洲就分得好仔細 擺明有啲區係特別危險或者特別多窮撚 你避開咪得囉

至於你話冇保障就真既 其實你架車俾人偷咗或者打爛咗甚至俾人爆格 老實講 警察做得啲咩啫? 而且誇張啲講 澳洲大撚到仆街 求其一個人間屋都會有前後花園遠勁撚大 殺咗人嘅話求其將條屍埋喺間屋度鬼有人知咩?

雪梨墨爾本呢啲大城市就話啫 或者住喺市區都叫做有天眼 屌你勁撚多郊區一個閉路電視都冇 香港人其實幾安逸 真心奉勸如果大家有機會去外國旅行又好進修又好 千祈唔好咁天真覺得外國人就特別Nice 年中好多人失蹤的

唔係嚇你哋 呢個係事實 甚至澳洲好多變態佬玩禁室培育 大把人俾人捉咗做10幾年性奴隸 重要點解會事發都係因為個事主戇鳩衰啲低級錯誤先俾人發現

我公司一樣有香港分公司 有時我都會飛返香港 大把香港人特別港女 天真到仆街 覺得鬼佬一定係Nice 甚至我公司都會有啲鬼佬成日口花花溝女又話叫啲女仔過去澳洲帶佢哋去玩 我心諗香港人真係一啲戒心都冇

所以其實香港人算係咁 特別以前回歸前好食好住嗰堆港豬 本身又有少少錢 消費能力又唔算差 成世人遇到啲人都係溫溫和和 好多俾人融咗都唔知咩事

而且仲會有啲人話香港都有童黨有MK仔 屌你外國嗰堆又有槍又有刀仔 仲要狼又狼死過你哋而且同理心簡直係零 澳洲一大堆童黨問題 香港嗰堆遠完全唔夠佢哋玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞