美國碼頭工人與營運商達成協議 傳6年內加薪62%結束罷工

119 回覆
33 Like 4 Dislike
因為到時可能會成為侵仔要解決嘅問題
同埋選舉期間搞單咁致命既野 咪隨便開價囉
公會票源唔可以睇少
碼頭咕哩不嬲從古到今都係黑社會嚟架啦
Amazon得因為係一個人話晒事
你有張良計我有過牆梯啫
艘船起火沉左唔好問點解
把打喺東岸、西岸、定Gulf?
省港大罷工啲工人都係罷工照出糧,但問題係要入會先.
女主角已經100歲,仲未死
https://www.youtube.com/watch?v=1bA6e6V1l34
加薪約62%洗撚,捉d犯法嘅黑人做奴隸咪算
International Longshoremen's Association

Joint Statement Regarding Master Contract
The International Longshoremen’s Association and the United States Maritime Alliance, Ltd. have reached a tentative agreement on wages and have agreed to extend the Master Contract until January 15, 2025 to return to the bargaining table to negotiate all other outstanding issues. Effective immediately, all current job actions will cease and all work covered by the Master Contract will resume.

2025年1月再傾到時傾唔埋再罷,未傾好嘅主要議題連登賤種就可以幻想未來6年炒人
路透社引述消息人士報道,根據臨時協議,工人6年內的工資將獲提高約62%。在合約期內,平均工資將從每小時39美元提高至約63美元。

時薪63美元
蠢撚到你咁,拎Twitter黎做例子
咁都有得賴落連登仔到。
睇撚左醫生未
幾年前大家都覺得全人力嘅倉揀貨執貨要全自動都係無可能
事實上要做都係會做到
唔洗拗嘅,幾年後就知道
明明係低下階層,偏偏就係幫當權者諗嘢。

華人 好驚會冇左份工
nathan 幾錢日
漏咗個black friday北美啲人年尾洗錢真係好撚誇張

真實對白
3年後全部AI
Thanks giving咪就係指black friday囉
技術上梗係有可能啦,深圳已經全自動左n年。
而家唔係技術上既問題
係喎sorry依家記慣左加拿大個tks giving係10月中
啲工會惡到公司自動化都可以bargain
你D口吻閪撚到你叫邪惡慒閪啦唔好叫邪惡熨斗啦
佢地可以Bargain到你自動化左之後都要整返個職位係坐個人喺度monitor個自動化系統
Port of Tacoma (西岸華盛頓州)而家就係有兩個terminal都有個咁既筍位。每日工作真係literally禁一個掣。

你咪自動化囉,佢再做少啲但你錢要繼續俾。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞