Metal Build 討論區(173)登登燈櫈

750 回覆
1 Like 1 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=I8DO3D2WbYY
台灣啲阿婆阿伯跑輸晒
幫炒狗重覆登記電話號碼
CLS
最後仲要排到幾點先開賣
同埋台灣最後呢轉派左幾多
我睇台灣模型gp del 鳩哂排隊post
Carousell 班炒狗
香港人玩玩具真係好撚on9
炒嘅玩具就會有一大堆人仆出嚟話靚話好玩搶住買
跌價嘅就冇人吼一沉百踩
呢隻我都真心覺得靚

我遇過真實例子話你知
炒賣既過程佢地都覺得係玩
呢D係同賭癮炒股take risk果種性質勁相似, 佢地鍾意賺果下既感覺
有研究話呢D賭仔癮係同吸毒爽快感差唔多

有理冇理禁1先, 見過有同事炒唔起蝕放, 勁大舊野抬返公司等交收, 唔係你地玩果D 30cm咁細盒

MB細細盒咁呢D完全岩晒佢地胃口

賺幾舊佢地都覺得好開心, 就係呢種開心快樂令人成癮
我認為呢D人未必為錢
佢有正職, 幾舊水算咩錢
lm
之前見ching 講strike 返左貨, 今日去到仲有三隻

好多婆婆咁囉

台狗咁廢架
下次揾多啲阿婆排最前封路啦
朗豪坊定銅鑼灣?
有冇邊個炒狗電話推薦
孤開咗z訂未
搵唔到
開左啦 無出FB
鋪寫紙仔
唔該哂
慣咗睇fb
開左截埋佢無開網上預訂,只限鋪頭預訂
快到咁…
好似話當日一到放工時間就超快截左
個個放左工就衝去訂
留意少陣都唔得
自從買完type e冇再追過新野
2024最新的兩款鋼彈,今天在台北車站地下街開賣,一隻現場賣8000多元,是日本帶貨的一半,因此大批鋼彈迷幾乎徹夜不睡覺,一早5點半,就以跑百米的速度,來搶鋼彈,不過也因此發生推擠衝突,甚至黃牛大軍也出動。

鋼彈迷:「出去出去。」

鋼彈迷大聲怒吼,要插隊的人和黃牛滾出去,因為這排的隊伍,可是在台北地下街,排了整整一圈200多公尺,不少人可是徹夜未眠,凌晨三四點,就在台北車站門口就位,一等開賣就以跑百米的速度,衝進紅龍,過程有人推擠跌到,裝備還掉了。

鋼彈迷:「我今天差不多4點多到地下街,然後衝的時候我聽說好像滿多人跌倒,因為我跑滿前面的,我是聽說後面跌得滿慘的。」

鋼彈迷:「都沒睡啊,就3點就過來這邊,一堆人其實就坐在那個樓梯那邊。」

排隊民眾:「(排甚麼都不知道?)不知道,問他們比較熟悉。」

都不知道要排甚麼,也要搶著排,鋼彈迷指證歷歷,控訴黃牛大軍,本來前一晚,就已經開始在現場整隊,但礙於管制規定,全部人都得要在,台北車站外等待,因此5點30開放進場時,年長的黃牛,跑輸年輕人落在後頭。

鋼彈迷:「應該是不少為了轉賣來的,現在應該在滿後面的,因為畢竟老人家跑不快。」

鋼彈迷:「大家可能太久沒運動了,剛畢業還有在上課,上體育課有在運動,買到很開心,收藏架可以多一點。」

搶到鋼彈的民眾,難掩興奮的心情,為的就這兩隻,命運鋼彈和攻擊自由鋼彈,今年的最新款式,現場售價8150,不過日本拉貨價格貴了將近一倍,要15000元,讓有搶到鋼彈的民眾,得以圓夢,但也因為是限量,也引發搶鋼彈之亂。
今日即刻唔比開

台灣ver臭帽d靚
呢d咪做到野囉
睇下香港d垃圾公司
地下街驚人踩人
琴日都好似有發生
香港搞唔到都應該係朗豪坊唔俾
一開波登山都幾好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞