曼谷有冇住過邊間酒店係冇鬼

190 回覆
7 Like 237 Dislike
之前跟個youtuber book 咗akara
點知一google 打酒店名就彈酒店名+ 鬼
嚇到我即刻cancel

之後search banya tree, conrad
pullman kingpower 有巴打直頭話好猛
基本上我搵親都話有鬼

有冇住過1500 一晚以下
冇鬼 住得好舒服嘅推薦下
我真係好驚鬼
你打”任何野+鬼”
點會唔出鬼

你上面所有酒店我全部都有住過,唔覺有問題

只係你心中有鬼

利申: 住過>30間都正常
只會睇location同埋價錢 有咩好驚
男鬼屌屎眼
女鬼屌閪窿
你驚叫雞撞ladyboy好過
最驚有黑鬼
你驚有曱甴有床蝨
花灑水力唔夠大 洗手盆唔識去水好過啦
呢啲嘢對你嘅影響仲大過隻鬼

心理作用黎
就算你住四面佛對面都係咁話
我冇打個鬼字
一打酒店名已經彈鬼字出黎
即係好多人咁search
成日對住隻女鬼打飛機
鬼就無ladyboy?
邊有咁多鬼
之前住咗幾晚台北君悅酒店
吹到咩亞洲十大猛鬼酒店
咪又係乜事都冇發生
邊有咁多鬼
入房敲門依啲戒咗佢啦
咪就係多on9成日search, ai自動predict string
認真答你,玩左秦國20年,間間都有鬼,未試過無,驚就唔好去,改地方
間間都冇鬼,間酒店日日幾十轉客佢個個都搞你佢咪好撚唔得閒?
你問心你做咗鬼仲想唔想咁撚chur先啦
住過好多間都冇,係直頭冇諗過呢樣野次次都正正常常

我直程專揀尾房住,
有時會平10幾蚊
樓主應該做好多虧心事
呢啲嘢真係睇你意志力
輕鬆

啱啱見到moxy 係2024新開
又係marriot 旗下應該有d 保證
中唔中,係睇人而唔係睇地方的
你心中有鬼就度度都有鬼啦
猛鬼金三角 賣點嚟

噉你唔好揀尾房囉,揀樓層正中𨋢附近嗰啲,然後理性啲諗:如果咁多人撞鬼,泰國/酒店業死Q咗啦 個個都撞鬼,唔通個個都撞鬼咩
我好似特別易中
肯定中嘅有兩次

另外有次係尾房 行條走廊越行越陰森
總之氣氛怪怪地壓住壓住咁
喺走廊行咗一半頂唔順去reception 要求換房
落到去lobby 見到有個鬼婆嘈緊要換房 講緊咩i see things
跟住佢比第二層樓 成個氣氛真係完全唔同
走廊好明顯光猛好多 有房客出入
之前睇 Trip Advisor 啲留言笑撚死。

有人投訴話有鬼,晚晚都有人夜晚2am敲佢門。跟住間酒店官方留言就話佢地好著重住客安全,根據條友住嘅日期check 左CCTV, 確認夜晚冇人敲過佢門
你係嗰啲人就自己諗辦法保護自己啦
鬼依個concept係比神棍用黎呃錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞