有後生仔搭lift被港媽影相公審

250 回覆
14 Like 294 Dislike
搭lift bb車(+其他)係優先有條隊
呢個合理既,因為bb車真係冇得上自動電梯,同關愛座有d唔同
所以情理上都要讓

(如果後生仔扭親腳咁佢都可以排優先)
ON撚9 照搭 理撚得你 真係白痴
好快就變批鬥lift
你望落正常用都放上網批鬥你

以前試過比人問讓座 拎張卡出黎話自己唔可以長時間企同受力
我頭站上車大把位同唔係坐批鬥位
嚇到我即刻彈起身講唔好意思睇唔到 佢都同我講返佢個病係睇唔到既 同平常人無分別

根本你有需要就出聲同人講 唔講既點知你有需要
𨋢 (lift) 都係電梯喎
你點知人地有冇需要?我朋友就係腳勞損行得多會痛,唔比搭lift?
冇錢揸私家車就戴套啦,個閪又唔係我屌嘅點解要讓
個港媽都無了解過個後生有無需要就影人再放上網屌先左先算
佢都係出post比佢班媽媽fd睇 一齊講八婆野

整親腳唔一定睇到
前排我傷膝頭搞到韌帶輕微撕裂 醫生叫我上落一定要搭lift
一樣無樣睇
如果我撞正呢個港媽一定比佢影鳩上網批鬥
下,搭lift都公審好撚癲
起部𨋢唔用佢?
依啲死八婆肯定大肚冇人讓座就公審人,生完推住架bb周鳩咁撞以為大撚哂
屌你老母咩 得妳搭得𨋢?
真係有需要可以搵職員協助
其實搭電梯都迫,仲要啲盲撚個個係則邊攝入去,守秩序去最後排隊就要慢慢等
你覺得人地無需要
唔等於人地無需要
係,我試過係中間嘅層數等左幾部𨋢,辛苦左老人家/BB
柒頭,知唔知咩叫”爭”
已經等左好耐冇𨋢,唔會再推住BB/老人家去第二度再搵職員啦,等下下架有冇得入好過啦...
何況搵左職員唔見得等如有位入
“優先”使用
盲撚
要求佢入𨋢留定位
上鐵入輪椅一樣做法
Hell no
next time fuck someone has a car
試過 成班唔睇字嘅廢老屌鳩我
最大爭議係其實有扶手電梯選擇,一樣唔使你行,仲要一定唔止一條,推車反而無得選擇,有d 站直頭裝哂欄 你想偷雞用都唔得
覺得做左老母好慘,全世界都要讓佢

唔好咁直接得唔得
不嬲覺得好人好姐 點解要搭lift
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞