有後生仔搭lift被港媽影相公審

250 回覆
14 Like 294 Dislike
北角站
前面條隊咁長佢點都入唔到㗎啦
咪等下一部lift囉
可以搭,second priority,人地大大隻字寫到晨,可惜同某國人一樣唔會睇
你又知佢冇需要
一睇就後生仔 行樓梯啦
同超哥講囉 臭閪
怪就怪你嫁咗個窮鬼,請唔起司機車你同你個養唔大嘅細路
關愛𨋢
北角人係咁低質
真 我FD 做飲食 腳 腰都勞損
同佢出街一定唔會行樓梯 有得坐一定坐
30出頭
依家後生就係抵死
要屌就屌你老公冇撚用
冇能力買車比你啦碌柒
要你推住個唐仔逼地鐵
個女人可以排優先
唔係影人
你都戇鳩

佢有需要可以直接去前邊打尖,因為佢優先,無人會屌佢。
佢又要排又想人讓,即係唔想俾人知佢想優先,但唔洗做出嚟,要顧及埋佢面子。
其實推住BB車,港鐵係咪應該要收貴啲?
後生既腳痛/其他病洗唔洗帶醫生紙出街先搭得lift
屌你老母
正視聽係就算無病,有比足車費,都有權利搭𨋢架,港鐵係無禁止普通人搭𨋢

唔係話你係人老母,就有特權,咁等廢老恃老賣老有咩分別
好老實講
早幾年我推住BB車
好多人為咗貪方便搭𨋢
係直頭排哂2邊
根本無分優先隊

亦都見過有後生女
完全係健步如飛果隻
寧願等3部𨋢
都唔搭扶手電梯
而扶手電梯就喺隔離
𨋢都唔比搭
相中人係小妹男友
佢隻腳做完手術無耐
而家行路都重係劇痛
所以先搭lift
雖然你係心地唔好冷血嘅畜生
專幫手蝦啲傷殘人士
但都祝你早日腳跛
你點做人女朋友
你點解唔揸車做佢嘅柴可夫司機
窮女拍拖正仆街😅
你啱呀
成件事最錯係佢推BB車但冇選擇用優先隊,而係出post屌柒個後生仔
日前,在___上就有一(男/女)子分享_________的不快經歷,(他/她)更有感而發,道出一些________的箇中因由。

這名(男/女)子日前以「_____________」為題,分享__________________________的經歷。

事主_____________________________________________________________。

事主又解釋__________________________________________________________。

他又指____________________________________。他最後直言「______________________________________」。

事主的分享引起網民兩極反應,不少網民認為__________________「_______」、「__________」;亦有網民對事主經歷感共鳴,指__________________________。此外,也有人認為「_______________________」,指_______________________。
佢請所講既人士用升降機 唔代表唔比其他人用喎
個港媽影到個後生仔即係個港媽都入到lift啦 符合讓有需要既人用先既原則喎
所以連登仔溝唔女
唔想行都要比奶油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞