有後生仔搭lift被港媽影相公審

250 回覆
14 Like 294 Dislike
好撚野 得張咁嘅相都睇得出個後生仔健步如飛
小弟定小妹
呢度九成人都無推過BB車唔會明架啦,當部𨋢勁耐先上到黎,然後前面全部都係為方便搭𨋢既人
我都有試過排優先,結果比人屌我插隊
呢啲常識嚟
洗你講咩
比佢係街見到kum 旗的士又屌你地自私call 車搞到大肚婆截唔到
同埋你點知人地唔肯樣
齋睇相我剩係見到有堆人好守跌序咁等緊lift
個女人排後面鬼知道佢喺度?
戇鳩,後生仔就一定冇病痛或者唔舒服?就算正常人都可以搭𨋢啦

推住BB車先係阻頭阻勢,無私家車就搭的士/ Uber啦,再無錢就唔好生
Lift 唔會有
咩叫做爭lift
排哂隊好有秩序咁入lift

咁有緊急需要要即刻用就麻煩你直接行上去同人講
企係後面影人相再放上網批鬥後生jm9
痴撚線
佢搭得人哋就唔搭得?
洗唔洗填張form申請呀?
點解唔搭得
得有需要人士先可以用lift
啲人嘅前設都錯曬,點解一個人無病無痛就唔可以搭lift 保特都可以搭lift 架
你咁講不如lift 門口貼張紙寫年輕人與狗不準進入
咁樣清清楚楚仲好
點解呢個社會會養埋啲推住BB車=無敵星星嘅閪人?
係咪南深圳真係太𨶙舒服 搞到啲垃圾只諗自己?
咁理直氣壯咪直接上前囉 係背後搞小動作做咩
其實咩人都有權用,不過佢係可以打尖,有得排優先可能佢唔知所以戇鳩鳩喺度排隊又覺得前面嗰啲靚仔冇病冇痛喺度等𨋢搞到佢要等幾部lift。

不過話時話,有好多正常人都係仆街嚟,趕住去死。
早半個月我坐輪椅要搭接駁電梯落去地鐵,撞啱放學時間,第一架lift我已經唔入俾人入晒先諗住下一輪我就排頭位,到架lift到嗰陣時有個家長拖住個靚仔想衝入lift,我條女攔住晒啲人比我架輪椅入先,主要係費事撞到人,但係攔住啲人之際隱約聽到個家長細細聲話坐輪椅大晒咩。入到𨋢裏面坐輪椅嘅係唔會黐到最埋留返少少位,主要都係安全問題,啲人係咁逼入嚟搞咗好耐先生到門,個家長又覺得我移前嗰20 cm,又喺度嘈,最後出𨋢之後我條女同佢開拖喺度鬧交。一個大男人拖住個仔喺度同個傷殘人士,因為搭𨋢喺度鬧交,最大問題係西營盤地鐵係有四架接駁lift,1分鐘都唔使落到去都唔知有咩咁心急
這就是香港
up乜春
mtr lift有劃出一條線優先排隊
同阿仙奴踢波個龍門位夠迫
架車塞滿哂人一樣唔敢坐批鬥座都有
呢度啲撚樣根本未到果嗰位,就唔會明
一日到黑就淨係成隻鸚鵡咁,見到類似嘅post就post返相同嘅留言,例如:窮人生仔正仆街,我有份屌大你個肚㗎?
呢類人其實同支那種係冇分別
我真係唔明,受咗咁多年西式教育都唔學唔到西方果隻紳士精神
或者佢哋本身都係大陸落嚟呱
大家都有比車費,憑咩唔比人搭?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞