問心,依家香港咁狀態,我一方面真心覺心涼,特府除了口號乜都做不出睇到都爽

129 回覆
561 Like 29 Dislike
少唔少子化都滅硬族架啦,一黎不停泵人落黎大清洗,二黎班教畜洗你下一代腦洗成支那格

睇住個城市冧算
戴耀廷「攬炒十步曲」路線圖
圖標
香港

第一步:政府大規模取消「民主派」中人參選立會的資格,包括現任議員,「民主派」會改派「Plan B」繼續參選

第二步:當國務院港澳辦及中聯辦「介入」事件及取消「民主派」中人參選立法會資格,觸發更多人投票支持「民主派」及配合策略投票,最終取得35席或以上

第三步:特首及律政司展開司法程序取消「民主派」議員資格,因法庭需時處理,故此「民主派」可繼續主導立法會

第四步:政府向立法會提出的所有撥款申請都被立法會否決,政府只能維持一般運作

第五步:立法會否決政府預算案,特首被迫解散立法會,並以臨時撥款方式維持政府運作

第六步:立法會重選,「民主派」或要派出「Plan C」參選,因為「Plan B」也可能被取消資格,但仍取得35席或以上

第七步:立法會再次否決政府預算案,特首被迫辭職及特區政府停擺

第八步:全國人大常委會宣布香港進入緊急狀態,中央政府將國家安全法直接適用於香港,解散立法會、成立臨時立法會、下屆特首由協商產生,大舉拘押「民主派」頭目

第九步:香港街頭抗爭變得更激烈,出現血腥鎮壓,港人發動「三罷」,社會陷入停頓

第十步:西方國家對中國實行政治及經濟制裁

資料來源:香港文匯報資料庫
第二區唔敢講,我自己個仔,係石門個到補習,我負責接送佢去,就知香港仲有好撚多苦孩子仲捱緊
好多老人區窮撚區添
咁又代表乜
有旺有唔旺
唔係話香港真係點興
樓主個隻踩港晒鳩氣咁解
想問邊個有份
商場好撚多人喎
咪話細路,連後生女都少咗好撚多
日日返工見到嘅都係啲中年人
留港攬炒派笑死人咩
你憑咩同人攬炒
政府今個月無糧出咩?
人地啲仔女外國就黎讀完書
香港陸沉都好咪辭工環遊世界
無助既係你咋
你叫做留港等死派
樓主on撚9
自己返工時間搭巴士緊係無細路啦
返撚晒學
試下7點幾巴士 多到仆街啦
暑假個時見幾撚多細路
cctoy:香港陸沉
現實:香港吊打英國加拿大
有無人係入嚟想睇另一方面?
Blk撚到手軟
奢侈品嘅角度下對於超級有錢人嚟講都係會有需求同購買力
當年肺炎嗰陣周圍都係死鋪,行去尖沙咀嗰啲LV 鋪居然有人排隊
當時睇咗都有少少驚訝
求仁得仁 因果循環
唔個factor完全唔關事 多子化都滅 講嚟有春用咩
一日香港俾港奸管治 教育被控制 香港人呢個身份廿年後就消失
變返排隊買樓點死法
喺連登發表撑港回應(即使係事實唔係comment)都會被標籤做5毛(但明明踩港最勁其實係班支那人小紅書
口號?叫口號叫到21000點啦,一陣叫返上3萬
連登仔話因為國慶呀不過2021年之前嘅國慶前幾日係咪日日都幾千億成交嘅呢?
咁你哎呀老竇黃家和係
你啲哎呀老竇長官做過乜呢?
日日有人自殺 吉舖 外勞 罪案犯濫 完全成個葛咸城咁款
口號治港成為常態
前四任唔敢咁做
葉問就敢呢
又夠鐘叫春
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞