問心,依家香港咁狀態,我一方面真心覺心涼,特府除了口號乜都做不出睇到都爽

129 回覆
561 Like 29 Dislike
係,香港係死氣沉沉,周街吉舖係無人可以逃避的現實,媒介唔會再報但有親人教書就知依家香港中小學真係逐級殺上去,冇人提但一直有殺校,細路數目大降好多人都提左,去完日本返來最大感受之一係日本叫少子化,但大城市街頭重會有好多細路(鄉村唔知),但香港搭巴士真係清一色四五十歲樣,我唔係細但都睇得出
特府明顯真係冇計,態貓有冇熱潮,唔好問人,問下自已身邊親戚,好多野心裡有數
香港人係被國安法壓住出唔到聲/唔敢講,但實際上係用消費習慣拖垮香港,有人北上,我就北上都費事有時間就飛走,十一又話煙花團唔夠客,其實近幾年,有邊樣野係夠客?
心態上我係留港攬炒派,留港但睇住特府乜法子都冇,樣樣野慢慢沉落去,好老實,個心幾涼,就係睇佢地無助樣好好笑
共產黨最想你香港人滅族
你少子化,共產黨暗暗拍手掌緊
點解我要CARE共產黨開唔開心,而唔係CARE自己開唔開心?
中國人一向講多過做架啦
食撚住兩餸飯睇香港日落
有精神病 移唔到民
原地躺平, 閒時再飛日本台灣食柯訓, 熊貓留俾有興趣既朋友
佢咪慢慢拍 快啲打埋台灣
關我撚事
我被煽動仇恨政府了
由治已經變咗興好耐啦。不過興就冇你份啫
如果港股強勢番
港共咩都唔駛做都贏
加上武官出身
你想佢做到乜野
放彈同走佬就叻
休班就搞幼幼
上面暗示話未興先搞笑
原來講咁兩年興興興
人地上面都睇穿你係冇興到
呃自己
香港點會殺校,越來越多內地人黎香港讀書
而家啲學校周圍都講普通話
佢哋好清楚 "飛鳥盡,良弓藏,狡兔死,走狗烹"。所以咪成日話香港好撚危險,要落力打擊危害國家安全啲壞人囉。如果話天下太平,佢十一超同蛋強仲邊有得撈啦。依家亞爺都睇唔過眼,咪直接炳佢唔好成日得把口,講就天下無敵,做就有心無力。
殺校縮班
係外國報紙都日日講
香港前途到政府換屆之後都唔關佢地事
看似政府好抵死 但佢地係零成本兼冇後果
最後受難都係香港市民
啱啱話俄羅斯黃金大量湧入香港
唔怪得超哥成日話要轉型
香港人唔滅族都無用
啲人咁撚閪好似前世同佢有仇咁
英加澳有俾機會你走
但港豬放唔低香港既生活模式有乜計
係香港搵開幾皮野
突然要過去捱窮做下把位
條氣唔順呀嘛
屌,香港而家恒指升返
人人都喜氣洋洋

你就亂講咩死氣沈沈
明明係由治及興
人人賺大錢

好心你就專心留港建港啦
唔好造遙生事
睇住慢慢死都係開心既
變成點都好,都同窮人冇關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞