問心,依家香港咁狀態,我一方面真心覺心涼,特府除了口號乜都做不出睇到都爽

129 回覆
561 Like 29 Dislike
最心涼係見到班建制商家急到死但又唔敢講明比乜玩謝
以為你講乜
可惜人就真係靠高才通暫時搞掂咗
今年學校係加返班
你真心覺得佢地好開心
政府班官開心就得啦, 佢地根本唔洗班實際係點。
佢地住一千呎, 你住300呎, 反正無人會投訴。

經濟差? 無人投訴。
成條街都國旗,又煙花,遊客又多,大家都好開心,畫面幾靚
但成中國都少子化
準時交稅啦
你有冇出街 尋日出尖沙咀周街都係人 LV排到出街尾 我感覺好似呢2個月經濟開始好返啲?
新聞日日大篇幅講啲燒錢熊貓政經大事、關乎民生嘅政策放咗喺好後面先講
你估班所謂內地專才/高才/優才真係當正香港係佢哋人生另一個家咩?佢哋只係想借香港做跳板,住夠七年再移去外國咋

呢班人極其量只係呢堆政策頭七年有增加年輕人口呢個立竿見影嘅作用,但對於成個社會其本冇乜長期效益,佢哋屬於某一個年齡層短中期逗留人口,只係杯水車薪,遲早都會走曬。
樓主無留意最近股市?
大家都十分happy
總之記住華人地方越無個樣野就越係咁講拼經濟 由治及興 明啦
政府政策大部分都鼓勵躺平

福利側重廢老
加薪俸稅
唔想你養車
靚地起簡約公屋
新私樓居屋細單位居多變相鼓勵減少不必要消費

又真係無咩動力博盡令香港變好。返正搵一萬定五萬都係過得唔開心
見到美誠打美心不知幾開心,
估唔到曾志偉係手足
日本少子化但吹奏人周街細路
香港都周街細路但樓主條傻閪扮睇唔到
周街吉鋪,樓主淨係行啲街坊區?
聽日十一,等睇樓主同連登仔話無人出街
跟手條街逼到癲線
懷疑樓主煽動希望執法部門塔左佢
滅咪滅

唔自己安樂死,就代代都要俾支共強姦/做佢哋炮灰

我唔想自己嘅家族咁可悲
關我撚事
秒撚柒左條cctoy
大家睇唔慣香港商家佬食相太難睇,咪北上消費囉
樓主呢編野,只要前面死晒就輪到你啦
蝗土就留返比新香港人啦
澳邊有
樓主係睇住香港死但係自己生活不受影響?點解可以心涼
唔係世襲制 只係做幾年 都係打工架咋
官/公務員心諗,出面經濟愈差,佢哋份工就愈有價值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞