三成七BNO簽證申請者為非特區護照之中國護照持有者

189 回覆
117 Like 21 Dislike
可以「投奔自由」

支那人仲唔夠衝咁去咩?
Excel7ty pin this
根本上時事台連登仔都戇鳩嘅, 因為好多人帶住個細路用特區護照申請, 只可以揀中國國籍, 成班就以為真係好多大陸人用bno visa過去英國 , 都低鳩能㗎
正正經經平權啦好冇, 靠害咩?
條路淨係開路比有錢人,
2019啲人有銀又洗乜出黎抗爭
過去廿9幾年書都冇得正常讀何來有錢
無貢獻就唔好去??係咪反轉咗諗野??
一個月得幾千蚊剩, 何來有IHS 5皮野
去到學歷又唔認, 車牌都可以冇L埋唔9認,
抑或係一早夾定一齊兩面包抄打劫?
冇心搞就趁人少少認咗佢,
真正要移既人我懷疑大部份都未郁過, 根本走唔郁
(講笑唔好認真)
上一期直接冇出統計架,最近一期有數據已經係呢份,移英人肯面對現實未
中國老婆用DI㗎,直出HKG Code,應該移民計落呢三成七以外,所以實際中國人借BNO簽證移英比例可能更高
我真正嘅BNO嚟但一直被狙擊唔係吹水的
我都識幾個係咁,由2014已經開始屌示威者,都走左去英國,有啲重本身係高級公務員
而家係講
bno 同 ccp passport 係分開計
呢個數真係好誇張
你話30幾%人唔係香港出世我都反而明
因為我都識好多人 識耐左先知佢地好細個果時移民去香港
不過都係香港大所以大家諗法同價值山觀都一樣 冇問題
好多人老豆老母呀爺果代游水黎
所以唔係香港出世都唔出奇
但如果2021年連特區戶照都冇
姐係2015之後先先移民香港
咁就真係大陸人黎
仲要30%幾 我自己係UK識嘅香港人
完全唔覺有呢個比例嘅大陸人喎
平時呢啲人匿埋係邊
總之passport係非bno就係屬於chinese passport
理得你係特區定中國護照
你都on9,當所有港男娶大陸老婆,咁港女呢?有幾多港女嫁大陸男?仲有仔女呢?有特區唔申請申請支那護照呀?點撚樣一半以上都支那護照?用吓腦唔該
咁就證明你未面對過英國政府喇
呢個濕鳩政府啲文書,可以錯同唔可以錯嘅地方都會錯
你用香港人嘅腦就緊係難
你要知道好多拎住香港身份證嘅人
好多都係長住大陸 廣東話都唔識
人地連英美澳加點移民 點考試 點報大學 做野
都鑽到灰色地帶
BNO呢啲申請完就可以過去嘅
真係LV1佢地冇可能會唔識
不溜都叫『香港護照』
共產黨專登叫香港做特區
好似將異類放喺特別監獄
總之特區護照愈嚟愈唔值錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞