三成七BNO簽證申請者為非特區護照之中國護照持有者

189 回覆
117 Like 21 Dislike
老豆係香港人,就算大陸出世咪一樣可以拎特衰
我唔信咁大個政府唔識verify
一早已講BN(O)5+1只會俾咗機會班Nancy中國人搏大霧去呃Passport ,真心投奔自由認同文明社會價值觀嘅人揸乜Passport 都會走
原來咁多移英撚係中國人
未必有特區
單程證嚟香港頭7年係用依本

其實點解要搞咁多形式,
依家香港已經100%支那化
一早應該拆撚咗個中港關卡啦
習近平呢頭話要全面管治香港,
嗰頭又話要『全力維護一國兩制』
大把Nancy 六七八十年代喺香港出世,填張form就有得攞啦
咁仔女呢,會唔會犯賤到叫仔女申請支那護照呢
就算大陸出世咪一樣可以申請特衰
//For dependants, 77% were Chinese passport holders, and 21% were HKSAR/BN(O) passport holders.//
佢分得HKSAR出嚟, 你覺得仲會擺返HKSAR條數落Chinese passport到?
因為香港係殖民地,地位低過大陸囉咁簡單
講咗好多次,係因為親身去搞 visa 先有分中港。但用app就統一中國護照先搞到咁
97後嘅支那人呀!
假設父母其中一方係永久居民
只有仔女可以申請特區

但你要知道 假結婚嗰班會一野拉哂成家做dependent
ie.父母 妻子 妻子父母 子女
原來文匯就係法庭
溏心風暴都有對眼做證據啦
如果唔收垃圾, 3千萬港紙門檻
A dependant can include your:

-husband, wife, civil partner or unmarried partner
-child or grandchild under 18
-partner’s child under 18
-parent, grandparent, brother, sister, son or daughter (18 or older) if they’re highly dependent on you because of illness, disability or their age

邊句有寫妻子父母
For main applicants, 90% were HKSAR/BN(O) passport holders. For dependants, 77% were Chinese passport holders, and 21% were HKSAR/BN(O) passport holders.
Tell the Home Office

You must usually tell the Home Office when you divorce or separate from your partner if your visa is based on your relationship.
我都覺,申請時因特區護照屬cn唔係HKG ,如果係用電話scan晶片驗證嘅,係報唔到HKG 嘅
藍絲又走去英國
拎住BNO既人就係香港人啦
外國人識得用本BNO分你係香港人定中國
其實一開口就知
港豬英文聽落唔同支那人英文
香港特區護照(舊版)都係k字頭
2019後新版先轉咗h字頭
大陸人先最清楚有得走一定要走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞