(突發)歐美主持人訪問了育碧內部員工,結果發現:育碧內部已經爛透了。

277 回覆
493 Like 5 Dislike
特區政府
Woke
最緊要政確
執柒咗佢啦
> 不安全、冒犯性過高
咁用黑鬼去日本殺日本人又唔見佢否決?
一陣整到佢去擒窗搵果條女變左大猩猩
假設入面老員工真係有勁人
我估佢寧願出黎自立門戶
都好過應付D on9高層 / hr

想像下
你lead住條team, 條team有少少跟唔上進度
你係個whatsapp group講左句: I NEED THIS ASAP!

跟住個hr行埋黎鬧你
問你點解whatsapp講野要加感歎號. 叫你講野溫和D
個個hea做唔鬧得唔迫得, 你仲點帶team人?
索性離職自己開studio仲好, 唔洗受氣
搵個on9 拍片叫source?
好驚CDPR會係下一個
收購咪就係為左啲IP囉
Ubi個ceo咩料?咁玩死間公司
唔尊重就梗
問題係
一開波,彌助喺正史入面只有兩三句描述
因為力大就做到武士?認真咩?

武士嗰陣係一個社會地位黎
唔係你有錢買甲買刀就可以做
佢寫到彌助做武士,已經俾人屌
仲要搬個憑空寫出黎嘅小說話有reference
再被人踢爆係個鬼佬自導自演
根本到呢個階段就應該成個黑鬼砍掉重練
佢唔肯,就係因為at the very beginning 佢地見到彌助呢個黑人好適合佢地dei內容

咁如果dei真係咁緊要,緊要到連人地國家嘅真實歷史都可以override嘅
咁不如你一開波整個虛構背景
好似星矢咁,聖域嘅星鬥士,連雅典娜都係日本人
你話日本戰國時代喺a本某個角落有個黑人武士
任你吹

但係ac系列本身傳統偏偏就係同正史緊密聯繫
佢宜家係選擇左ac系列嘅legacy+佢地dei 故事去完全蓋過東亞正史+季節+文化+傳統(由人設到地形到背影都錯撚晒)
甚至夠膽死講出一句「由我地去填補佢地歷史嘅空白」
屌你老味法國臭四你憑乜?
本身好中意ubi ac系列
歷史加開放世界真係好正
而家見佢搞到咁好心up
DEI害人不淺
佢哋以往嘅邏輯嚟講係
但係今次佢哋又話唔係
殺蘿白頭有咩咁冒犯
真 我都驚 前排先話搞esg
但老實講 我覺得會衰一半啦
係美國總部可能會仆直
但係波蘭個邊 應該搞唔到
問題就係 邊個部門負責 Cyberpunk Orion? 邊個係witcher 4 邊個係witcher 1 remake?
成間ubi得番D閪女人係到搞事,好難 力架
屌佢老味任天堂都係得2814人左右,UBISOFT究竟有幾多冗員
一定會
員工甚至不能在交流中使用感嘆號或微笑表情,因為有人投訴這些符號“令他們感到不適”。

有幾脆弱先會連呢啲都接受唔到
冇你咁on9
重製就唔好啦 woke撚專簡經典IP黎burn to the ground
抵啦 Watch Dogs 2幾好玩 點知3整到勁垃圾 之前隻維京又悶到仆街
Ubisoft就算以前都係垃圾啦
全部預告片都雷聲大雨點小
畫質downgrade,隻隻game操作公式化
內容空洞,玩完一次就唔會想再玩
仲要愈來愈woke
快撚啲執柒
望就望ubi間曱甴屋唔好執

唔係呢2萬隻曱甴四散去唔同遊戲公司築巢
woke 撚加比權hr 就係咁,hr 根本係咩都唔識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞