日UNIQLO店員「護照給錯人」爆哭 台女急報警

241 回覆
96 Like 12 Dislike
依家日本大把台灣大陸留學生晌大連鎖打工,你敢屌人真係好易比人百倍奉還
睇完下面成篇文, 個台女根本冇錯
不過都幾奇怪, 一般1對1搞掂退稅
唔會冇啦啦有個阿嬸過黎拎左本passport走
應該係支那賤種工讀生黎
發覺台妹真係好大頭蝦

上次關西機場過安檢,見到有幾個台妹佢地本綠色passport,仲留喺個tray度冇拎到直接走咗
個店員一定係大陸人
真正嘅日本人認真細心,點會犯埋晒啲低級錯誤
u記係1v1 咁幫你攪退稅

但有D百貨公司係埋單比左稅先, 之後去退稅櫃台攪, 個D有時得一個staff, 佢會收你單同passport 先, 一個個排隊咁, 但個D我親身用過係單夾埋落你passport 到, 攪掂就連埋錢一齊過比返你, 出錯機會細d
這就是台灣最美的風景
個啊嬸係咪魔術師黎
拎錯人哋嗰本
之後show返自己嗰本
土下座是不能穿內褲的
下邊篇野 講左台妹就係隔離
有個大媽走埋來 指一指本護照 個店員就比佢左
大媽即時放入袋

佢已經即時問返大媽 叫大媽拎返出來對對
大媽之後變魔術咁 拎返自己個本護照出來比佢睇

佢咪以為冇拎錯
上面條連登仔睇篇文幾次都理解唔到件事
仲癲
屌你老母你盲係你老母責任定你責任呀?屌你老母臭閪,定係你個細閪腦分析唔撚到人哋講乜鳩呀,屌你老母
街頭魔術師
十成係成堆人湧埋去問呢樣個樣搞到人亂晒,有d店員可能經驗不足,唔識企硬處理完一個先一個,嘈多兩嘈好易亂
利伸 見過咁場面不下n次,去泰國都係,成堆大媽好喜歡迫埋counter問野個個搶先,有經驗店員一定企硬處理完一個先一個,老到經理都會配合班大媽湧埋去投訴人一律聽唔到總之叫佢排隊,舊時香港重未興自由行外國人要購物多數集中DFS連鎖年代,上一代做過店員都係咁做
店員好慘
只係一時錯咗
會唔會係中國留學生呀?
日本匠人精神好少會出錯
Check清楚好啲喎
賤種香港人會答你:
收幾多錢,咪做幾多嘢囉
起碼要有指引要個店員還PASSPORT果陣要打開對一對先還啦
唔知個店員手忙腳亂無跟定點,但佢自己點都有責任
日本警察不嬲係廢
平時破個殺人案都要靠小學生 / 高中生幫手
似工讀生,新入行後生女
有次去日本DONKI幫屋企人買,DONKI特色就係亂同嘈大家都知,可能身經百戰退稅counter店員一見有D大媽未到佢就堆埋來一律fing叫佢排隊廢話少講

年頭去日本遇到好多
杜文澤都叫嗰件接近70歲既女人做辣台妹…
個阿姐自己拎左2本passport唔知架咩
好多時經理都要撐手下,咁場面成棚大媽真係人都癲,總之邊個唔滿意店員冇幫佢先埋來嘈一律叫佢排番隊,講都費事
原來係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞