日UNIQLO店員「護照給錯人」爆哭 台女急報警

241 回覆
96 Like 12 Dislike
奇奇怪怪

u記一個櫃枱serve一個客,收咗護照搞退稅,都係視線範圍既事,點會望住個職員拎俾另一個客

個台灣阿嬸又係仆街,拎咗人地本護照又唔check又唔出聲,拍拍蘿柚就可以走
個台嬸ON撚9無啦啦拎左人地個護照,返到去見到多左本又唔拎返去還
幫佢哋兜埋,個位職員一定係在日工作中國人,日本人工匠料神點會犯呢啲低級錯誤
露出胸部是常識
見過台灣大媽就知,嘈吵程度可以同香港大媽,大陸大媽並列頭三,比幾件咁野圍住你催催催係好易失手
多咗喇
中國人店員 你同胞嚟
同意
同啲贏国人一樣
佢哋不嬲都冇文化冇道德
邊有例外
唔知有冇人近期去過日本,所有大店都有專門免稅櫃台,正常應該係處理完一個直到過晒機出埋單先連護照交比個客,九成九係幾個大媽圍住個counter高聲催問呢問路搞亂晒人
仲想屈人冇俾過
好撚狗
睇av條女會補償你
其實報左警,警察無能力搵到個大媽咩?有閉路的
另一類恐怖大媽係韓國阿豬媽,連韓國本地後生店員都怕q左佢地,又係嘈生晒重心急就推人,有咁人埋你counter你EQ要超高同埋企硬做完一個先一個,一心軟你就大鑊
女店員雙手抱頭,抬頭看著天花板滿滿無助,一旁警察在櫃台仔細問細節,台灣人A小姐跟家人,去日本京都自由行,沒想到23號晚上在UNIQLO,店員誤把A小姐的護照,給了另一位台灣阿姨,到隔天24日,A小姐無奈去報警,並聯絡駐大阪辦事處,本來要去嵐山玩的,但整天行程都因此泡湯,25號A小姐決定辦理,補發相關手續,舊護照也被註銷。

問題係 佢唔係拎錯左另一個呀姨本護照
係佢個本比左其他人 店員搵唔返比佢
=佢根本冇收過任何護照 洗乜對

似只係現場搵護照搵到太夜
第二日先去報警?
會員十二皇方牌係白痴
唔知今次有冇台狗護主
隔日先報 係想有轉機
台灣呀姨你都叫台妹 巴打食得好偏
人地冇比返野佢呀

就係冇野比佢 佢先問店員佢本護照去左邊
你知唔知U記好多留學生做
你咁撚搶口一陣 分分鐘中迴力鏢
台灣人繼續幫日本含
你睇多次先啦 唔係一路keep住柒就唔係咁好為你著想
點解去免稅櫃檯個陣無跟到實
基本上係單對單架喎 你企係個櫃檯前面望住個店員拎你本護照比第二個唔出聲?
定係為左慳個少少 見到有同鄉就夾單買野
同樣情況

香港店員:關我撚事,最多辭職
崇日狗:係咪支那人黎?>日本人黎> 係咪個受害者自己on9呀?> 係日本人搞錯左>呢啲事支那香港咪仲多 啲五毛不嬲係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞