董之英呢件事真係睇到啲老屎忽有幾撚仆街

243 回覆
307 Like 10 Dislike
最新消息:
校方終於口承認由現職教師重設密碼,根本7月中至8月已經改曬密碼,點知一出事就打算屈上手

(「足球名球」仁濟醫院董之英紀念中學因遲交報名未能參與學界足球賽,逾期申請亦被學體會拒絕。校方指是因為離職體育科主任遺失報名密碼,不配合學校交接工作所致。)

垃圾學校講完大話仲喺度假大空:校方今(23日)回覆查詢時指,歡迎教育局介入調查,並希望盡快有調查結果,釋除公眾疑慮。校方還表示,待教育局完成調查後,會公平處理涉事教職員,強調目前最重要是讓學校繼續向前發展,並為足球學生尋找更多的比賽機會。

SOURCE AM730
https://www.am730.com.hk/%E6%9C%AC%E5%9C%B0/%E8%91%A3%E4%B9%8B%E8%8B%B1%E5%AD%B8%E7%95%8C%E8%B6%B3%E7%90%83-%E6%A0%A1%E6%96%B9%E6%89%BF%E8%AA%8D%E7%94%B1%E7%8F%BE%E8%81%B7%E6%95%99%E5%B8%AB%E9%87%8D%E8%A8%AD%E5%AF%86%E7%A2%BC-%E5%B0%87%E5%85%AC%E5%B9%B3%E8%99%95%E7%90%86%E6%B6%89%E4%BA%8B%E8%81%B7%E5%93%A1-%E6%9B%B4%E6%96%B0-/490530
仲有呢啲屎忽鬼喺度講風涼話

教育大學健康與體育學系高級講師雷雄德表示,學界的體育比賽是教育的一部分,今次事件可以讓董之英紀念中學,甚至所有學校和辦學團體明白這個道理,學校是社會的縮影,需要有守法意識,亦需要尊重比賽規則。

SOURCE AM730
https://www.am730.com.hk/%E6%9C%AC%E5%9C%B0/%E8%91%A3%E4%B9%8B%E8%8B%B1%E5%AD%B8%E7%95%8C%E8%B6%B3%E7%90%83-%E9%AB%94%E8%82%B2%E5%AD%B8%E8%80%85-%E5%AD%B8%E6%A0%A1%E6%98%AF%E7%A4%BE%E6%9C%83%E7%B8%AE%E5%BD%B1%E9%9C%80%E5%B0%8A%E9%87%8D%E8%A6%8F%E5%89%87-%E6%9C%AA%E8%83%BD%E5%8F%83%E8%B3%BD%E9%9D%9E%E4%B8%96%E7%95%8C%E6%9C%AB%E6%97%A5/490234
唔好講咁多,條垃圾校長要出嚟同學生、前教師道歉
仲有引咎辭職
在8月13日接獲董中蓋有校長簽署的「重設網上報名系統登入密碼」申請,會方同日處理並獲校方電郵回覆確認

呀校長仲想置身事外
希望校長黎緊做好交接
咁佢無講錯喎,你出到來做嘢,你老細或者阿頭自己唔小心, 班細嘅開幾個通宵做返來嘅嘢都真係可以一嘢清零。
不嬲話讀書就係要預備出社會,學校係社會縮影。
校方今日舉辦「足球學生及家長心聲分享會」交代事件,校長黃攸杰多次落淚承認責任,若辦學團體問責願意辭職。他解釋過往由體育科主任透過網上系統報名參加所有學界賽事,只有他才有密碼登入報名系統,惟他曾因行政及教學問題被校方書面警告,及後自行辭職,並於8月31日離校。根據職責,離校前他需要負責在離職前報名,但直至9月3日校內體育科老師才發現並無報名。新任體育科主任於9月4日即向學體會沙田及西貢分區反映希望能酌情處理,及後獲回覆被拒。校方於9月17日向就事件提出上訴。
呢啲垃圾校長人格謀殺個舊老師唔成功,想當無件事發生就算?躝啦。
你全家生癌死都唔會世界末日,希望你到時可以睇開啲
之後呀高層將隻鑊推落下面
繼續抖100k既糧
校長呢鋪切腹謝罪啦
唔抵幫
想問邊句唔啱
冇唔啱,你老母比老童三穴開發中出生個妹出嚟比十個老童輪你都係要過生活,世界未末日,班中學生係好應該好似你咁看透世事
守法意識呢啲就穿鑿附會啦,不過放生佢對其他學校唔公平又係事實喎
無得踢學屆我知你好唔開心,試下上少啲兒登,睇下邊間學校可以轉啦
冇得踢學界係慘,但你覺得好似你老母細妹畀人輪姦咁大件事?返去繼續練波啦
校長好快會話唔關自己事

佢都係聽佢啲下屬講
秘書冇話俾佢知咩嚟

當唔知
咩料,踢唔到場波搞到咁大件事
咁總有人想靠踢波搵食。

不過,本身你靠呢啲就係唔穩定
所以跟一個好的老細幾咁重要
幾撚好戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞