的士司機︰「付給我議員的工資,再好服務都可以!」叫政府自己做的士司機吧

329 回覆
438 Like 75 Dislike
咁日本的士係咩車資先
唔做咪得
講到咁難做 人地uber 滴滴個啲成堆排緊隊做
的士狗就係賤
試過石澳call的士
的士狗喺我哋面前20米左右停咗
因為我哋有行李 叫佢褪車俾我哋放嘢
個死廢佬屌鳩我哋唔自己向前行,直接比油洗走咗
冇得投訴一肚氣
咁用計%香港嘅服務有冇=日本嘅服務先
計番比例一定係司機多la
其實講服務都係得啖笑,澳牛服務夠出名,咪又係排到成隻狗咁
DC9 真係係香港惡左好撚耐
由睇完的士判官開始 已經好想有朝一日睇到班仆街冚家剷比天收

做乘客搭的士 要睇DC9 心情
順唔順佢路 太遠唔做 太近唔做 有人爭就加價
見你唔熟路就兜路 見遊客就亂收錢
夜晚酒吧客 靚女就抽水 一係左右大擺 博你跌野 收完錢就扮野唔找
呢班仆街真係應該死清光
個個香港人搭的士 都受過班DC9 氣

終於有方法治呢班DC9
以後得返的士司機 冇晒班畜生
香港都有部分真心敬業既司機 100次有2次咁既比例
加親的士價
有邊次唔係咁講
最終錢就加咗
服務態度照樣差劣
稅又唔交導致政府庫房赤字
係時候應該要取替的士行業
咁香港少部份有日本級服務既司機又有冇日本級既人工收入先?
導航智障架喎
的士
司機想投訴佢見到客但個客拒搭?扣佢地分扣到以後無得搭的士囉
支持引入滴滴出行
數量唔駛比啦 閪客量多過全港司機total
你on9
唔鐘意咪quit囉
去茶記食野個伙記都無得咁屌客啦(屌完無得撈),係你地業界唔管咪政府管囉客keep單投訴兜路,你地公會可以幫客評理既咁政府咪唔使做咁多野囉
好撚多dc9 你上車 講地點 比埋導航 都話唔識路 趕人落車
班仆街冚家剷 終於有法例治
我以後一上的士開錄音 見一隻舉報一隻
其實佢地幾時先意識到無論加幾多車錢都係俾車主呢個事實
係講緊你嘅服務收左我地幾多錢,一分錢半分貨,係人都唔受 。你人工低唔該你自己同公司商討,公司賺咁多但又唔分返俾啲員工係公司嘅問題,你覺得唔啱可以選擇唔做,你唔應該用依個原因去做下降服務質素嘅理由 。
市民點拒戴的士?
Uber貴好多
有時double
其實幕後黑手都係車主吸血, 塔你老母
痴撚線好似有人拎槍指住佢揸的士咁
咁撚重怨氣咪唔好揸的士
又要做雞又嫌柒大,多鳩餘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞