國泰夫婦,你哋冇做錯,只係方式唔啱

256 回覆
1081 Like 301 Dislike
冇錯?夠疆搭飛機再試多次就話你冇錯啦.
你個比喻唔岩

扶手電梯左行右企
涉及安全問題+效率問題
犧牲大眾利益去換取少數人快十秒鐘

坐騎挨後問題
冇安全問題 影響都係1on1
睇上面張圖後面果個係頂腳而已
部電視仲tilt到
所以結論係香港果pair 都係on99玩大左
(最初睇新聞以為係旅遊巴果種可以壓到好低,後座果個郁都郁唔到)
電視宣傳搭扶手電梯時要扶穩莫走動,無分左右
你會唔會企定定塞住晒唔比人過?特別係上下班時間。如果你會其實真係唔話得你錯,但要有俾人屌既覺悟
公民社會唔係有權利就可以惡晒,有權利更加唔代表就要用盡。
你個比喻唔岩

扶手電梯左行右企
涉及安全問題+效率問題
犧牲大眾利益去換取少數人快十秒鐘

坐椅挨後問題
冇安全問題 影響都係1on1
睇上面張圖後面果個係頂腳而已
部電視仲tilt到
所以結論係香港果pair 都係on99玩大左
(最初睇新聞以為係旅遊巴果種可以壓到好低,後座果個郁都郁唔到)

typo
乜撚野1on1,安全效率,行兩步電梯就犧牲左大眾利益癡孖筋反駁人前組織下邏輯先啦,而家失業率開始升有5毛賺要珍惜呀
我剩係知你後面係黎生就肯定係1on1
巴打你係少數頭腦清醒嘅人
咁多年嚟都冇話唔俾挨,而係唔好挨到盡
而家成班癲狗話俾咗錢就挨到盡都冇所謂
完全冇晒同理心同公德心
成個香港都黐撚咗線
熄燈咪挨囉,未熄燈想埃咪問吓後面俾唔俾埃先囉,明顯就係大陸妹唔理人感受同約定俗成在先,白痴夫婦發賴在後,唔明點解有人話大陸妹啱晒

最佳處理方法講唔啱數就搵空姐。記得有人話可以同對白痴夫婦調位,嗰時就應該調,等佢感受吓全程機前面條撚樣挨後係咩感受

今次係對白痴夫婦IQEQ都低先俾人圍插啫
再加埋媒體唔敢話天龍人錯,變成全部矛頭插落兩個老嘢度
港鐵附例有寫明唔准用speaker制造噪音
航空條例有冇寫明唔准捱後呀?
包拗頸

見到支那狗就知咩事啦
即刻屌同即刻歧視

地區級畜生做得太耐狗 一出國就走去學香港人扮人類
而真人類唔識提防 就俾隻癲狗婆咬死左
班撚樣,條支那賤種較到咁撚樣都仲走去撐果隻畜生
用呢個會唔會直接俾航空公司blacklist?
咁我係咪可以告朝朝見到大聲播紅日嗰個唐仔??
因為前面挨後搞到我好唔舒服,所以要前面坐直坐得唔舒服
人哋個設計就係容許你挨後休息,基本上畀得錢就包埋嘅。

覺得窄?冇問題,錢可以解決,exit row 同 bulk head 前面都冇人,都唔係畀好多錢者。
蝕晒章啦,人地明顯好識玩老司機嚟。你睇訪問佢話佢投訴國泰幾次無改善喎。
屌X老母有撚用
All talk no action
其實呢單野教左香港人,第一,唔坐cx, 我宜家轉機都唔會坐cx 好耐
第二,有咩事開定cam 先,再搵空姐/CS 幫手,有咩唔岩全部上網。當然上紅書你就死梗因為你唔係天龍人
個大陸妹好識玩
老江湖嚟
班戇鳩仔仲用常理走去撐佢,

得啖笑
人地針對嘅係香港人,唔係行為
個頭伸到過去應該唔止一半啦
反駁一次有幾多錢收? 定你計月薪
我覺得係公德心問題,下下要犯規犯法先識收儉咪即係大陸果隻有權用盡,唔理他人感受無公德心就唔代表一定犯規犯法,不過咁既幅度叫挨得後唔後就見人見智,只可以講我搭飛機都唔會中意人挨後,幅度幾細都好始終係壓縮左自己個空間,後面有人既話自己亦唔會挨後,話自己完全唔介意既話果班人有無搭過飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞