董之英遲報名|學體會證學校8月中已重設密碼 裁定上訴失敗確保比賽公平性

76 回覆
98 Like 2 Dislike
校方推卸「漏報名」責任予前體育科主任

據求助教師的通訊紀錄顯示,求助教師於暑假期間持續與學校溝通,並有提示接任教師有關報名事宜。而接任體育教師於得悉錯過截止日期後,仍有與求助教師溝通。

相關證明皆證實校方一直知情,並已安排其他教員接手處理密碼一事,並不涉及前體育科主任「遺失密碼後不跟進」,故意刁難接任教師一說,與早前黃攸杰於記者會上的敘述的情況不一。教工會認為,校方涉嫌將相關「漏報名」的責任推卸予已該名求助教師身上,已對其聲譽構成嚴重影響。

有冇懶人包?

想知件事係點
仲擺上手上枱
原來password 老早已經reset 仲要知情
自己開post啦柒頭
老屈離職教師唔報名又唔提下手要報名學界搞到校隊冇得參賽
點知俾學界踢爆個校長老早申請重設密碼
慣左係學校隻手遮天 一出到黎社會
校長可以絕食爭取
算唔算誹謗
做教育有誠信問題應該即吊銷牌照
證明我冇講大話啦

我一早handover左password比佢
係咪佢改左之後唔記得左ja?
佢唔記得左都可以去申請reset password, 佢唔去做?
我一早提左佢要deadline前搞掂ga la

下!? 哩D咁機密的野當然唔可能白紙黑字啦
我講完password比佢聽都叫左佢盡快試, IT policy都叫唔好寫低D password

咁我handover左之後就盡責任在自己個腦delete左ga la
點可能仲記得?

我依家連自己坐邊都唔記得埋啦, 唔好話我偷你機密
有冇法律能講下 告誹謗係咪100% 入 ?

䚰稱前體育科主任獲教育局發警告信

黃攸杰在記者會上曾透露前體育科主任獲教育局發出警告信。據工會了解,有關警告信並非由局方發出,是由學校發出。

校方涉嫌將相關「漏報名」的責任推卸予已該名求助教師身上,已對其聲譽構成嚴重影響。

據工會掌握的通訊紀錄顯示,求助人於暑假期間一直與學校負責教師、接任的體育教師進行溝通。截至本月13日,求助人仍有與該校接任體育教師聯絡,回應其提問,期間亦有提醒處理報名事宜;求助人亦有與學校相關人士協商補課日期,並於8月31日到董之英紀念中學進行暑期補課。
校長有無諗過俾學體會爆大鑊
屌你老未呀 正負評調轉擺陰鳩人
校長可以辭職了
開始明點解美國警察bodycam成日有power trip
係自己個system作威作福慣到傻撚左
一放上檯面你估人地係你學生比你食硬
你係當事人?

㩒錯負皮,sor9
一開始搞到咁大做乜

客氣嘅請班committee食餐鮑魚
口硬嘅臨尾整個抽獎咁啱一人一部iPhone
錢到位,乜都有得傾
買佢幾票有幾難

諗住硬碰硬,人哋咪揭你瘡疤囉
8月中已經reset左 password ,咁點解仲會報唔到,似係有人唔記得左報喎,關上一手咩事
係咪辭職?
呢個報導緊要呀!
個校長真係教畜黎 最應該吊銷個牌教育局就扮睇唔到
做到校長都冇誠信
即係舊主任冇問題?
咁都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞