董之英遲報名|社會反應兩極 學界認為「不存在報唔到名」

99 回覆
86 Like 0 Dislike
lm
然後出哂ig 黑story
再貼番句歌詞
新同事係咪00後黎 報個名都可以唔記得
學體會指於8月中曾處理董之英重設網上報名系統的申請,並獲校方以電郵回覆確認。因此相信對方能夠登入網上系統並處理報名事宜

前同事一定係無辜,新老師同校長明知密碼都唔報名
你做得體育科老師
都唔會淨係教書
都會幫手帶隊、報下名
年年通常都係果d時間比賽同報名
如果講miss左個報名日期
一係體育老師新入行
一係體育老師跟本唔係專係體育

同埋呢d常參與學校
如果見你冇報名或遲名
有時都會打黎溫馨提醒

同埋reset password
應該一、兩日做到

我估應該有人問幾時截址
有人答案通常開學後
點知有人以為開完學慢慢搞
點知原來係開學頭幾日就截
9月2號咪開左學囉
因為名校識玩規矩
知道道理唔係佢個邊,無謂上訴

廢校唔識規矩,樣樣都酌情處理就啱晒
學體會指於8月中曾處理董之英重設網上報名系統的申請,並獲校方以電郵回覆確認。因此相信對方能夠登入網上系統並處理報名事宜。
校長同新老師係知密碼,佢哋故意唔報名
要辭辭撚左啦,廿幾萬一個月,d廢物離開教畜界邊度搵得返
然後依堆人就成日係thread到話教師值80k
一單還一單

校長同個新人有問題,唔代表逢係教師都有問題

有教師暑假時自願幫學生補底

亦有人年年更新教材備課希望俾最好嘅課堂俾學生
有心教果啲老師我係覺得值
尤其識教又有心教果啲更加respect
但如果係依件事入面嘅主角 20k都俾多佢
其實可以搵律師告7佢
若董中最終未能參加今屆沙西區高級組賽事,仍可報名初級組比賽

最撚無辜係嗰啲踢下衛生波玩下嘅學校
無端端俾班唔使讀書嘅爛仔炒一場屈機
呢單比董英之更癲

諗起以前中學幾位校長都係正常人,有個會借幫手之名,上嚟代下堂同學生直接交流無乜架子真係已經好好
體育係香港唯一一科需要受過/受緊相關師訓先教得嘅科
所以基本上冇可能出現體育老師唔係專體育嘅情況
而且董之英交俾學體會re set password嘅form有齊校長同現職體育老師簽名
嗰位現職體育老師好大機會係宜家嘅體育科主任
即係根本唔係FG
而且報名參加比賽同帶隊直頭係體育老師主要工作嚟
尤其係足球比賽對董之英咁重要 咁都因為前panel講兩句而miss都幾講唔通
如果前panel真係因為咁而俾新校炒
真係可以告董之英誹謗 不過個老師本身要有錢先得
教師係重要,高d人工係合理
前提係教師真係有料
大灣區升學顧問
所以話一單還一單

要睇辦學團點做囉
條件唔同, 男拔唔踢波有其他出路, 董之英足球學校得一樣主項
踢個學界比賽 搞咁大陣仗
89不離十
前科主任仲keep到個成績
無功都有勞
9成後生果個識刷鞋同畫大餅
跟住出warning比小鞋前科主任著
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞