董之英遲報名|社會反應兩極 學界認為「不存在報唔到名」

99 回覆
86 Like 0 Dislike
全級留級一年再打
根本行政混亂,本身體育主任有責任,但候任嗰個理應有責任問返體育聯會,收唔到電郵佢地都會比你Reset Password,問埋校長拎Consent,本身又係自己問題。三個字:攞黎做
一間band 5嘅學校 校董會都唔叻得去邊
似係校長專登改密碼唔比前老師報名
另外,校方前日亦透露涉事離職教師於上學年獲教育局發出警告信後辭職;惟本報獲悉當局並無發出該警告信。黃子文昨澄清,該封警告信是由學校發出,校方只是向局方備案,承認表達錯誤,因他當時「講嘢太快」、並非「有心」,就事件致歉。

咁大粒花生,應該要爆下料
校長成世都唔洗做lu 提早退休
算把啦 叫班學生專心讀書仲好啦 香港地出到幾多個世界級球員
如果日本發生 個教練同校長一定要切腹
個老師可以第一時間問校長拎,自己唔上心啦!
如果校長專登唔俾呢?
到時唔記得帶學界證,又求情話俾個機會比學生
教師犯錯,唔應該學生負責
呢D唔應該辭職,教師專業失德係要俾人炒,仲要扣哂D公積金
唔計佢管理疏忽而令學生會波踢,佢咁樣出嚟講大話屈人,完全係教壞細路!真係世風日下
Lm
執柒左佢啦
全間學校唯一拎得出黎嘅野都唔上心
校董都有寸下校長架, 唔知呢台大龍鳳完場未,

辦團校董黃子文則說,他日前已作出嚴厲批評,形容「校長行政真係錯哂」,校董會將會跟進,「黃校長認為辭職解決到問題嘅,你咪辭職囉

不過呢個校董都唔係好人, 佢講大話話教育局出warning比前老師
殺校算啦
一班成年人報個名都搞唔掂
返學遲到就唔比,報名遲就叫人酌情
真,但佢冇死𠼱已經見到名校風範。
想人格謀殺對家。
咁似某個山寨大王。
紅字完全解釋到
只係校長忘記此事
而將責任推落其他主任老師到
個校長完全係人格謀殺個老師喎
足以證明依條校長人格幾卑鄙賤劣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞