[突發] 淘寶執左順豐集運/直運

362 回覆
165 Like 24 Dislike
Pdd 屌打TB , 已經冇玩TB 好耐
上次我係訂左啲木製品
就係因為個箱淋過雨
所以入面發哂綠色霉
我諗應該冇人會唔care自己份舊有冇淋雨?
入面啲貨都會濕架喎
唔得
硬食私集
有呀 但中伏果次就係啲保鮮膜穿左一忽忽
個箱仲要又濕又污糟
根本由拎件貨番企果段路都覺得好核突
件貨黑媽媽又有跡
好似屎坑拎上離咁
番到去仲要界開個袋再拎出離
嘩屌佢老母個手感差撚到
開完拎完要即刻拎出去垃圾房掉
擺耐都驚有蟲有蝨爛出離
我嗰時拆箱都搞到成隻手黑哂
最驚喺會有蝨
嗰陣拆完箱做清潔都搞左我勁耐
用左咁多年順豐都未試過咁
菜鳥單件既污漕=SF集5,6件痳包袋既污漕
菜鳥多件集=屎坑
落雨再double件事
還我順豐
有冇師兄試過用菜鳥最後完全收唔到貨
有冇話點搞 佢投訴又等幾日 等等吓都冇撚哂消息
佢想飛起順豐好耐啦
依加做起左就飛起人
生意係咁
順豐唔知會唔會搞返個順豐網購平台呢
順豐你多散件會幫你裝埋一袋,菜鳥試過逐件獨立包住保鮮紙咁放喺櫃
我記得之前都cut 過一排
仲有d細私集又平又好服務既,係大間個d等收皮,收得又貴司機又閪,仲要做唔到今收明至
上次去拎件,完全唔知要裝,門口個個人又叫我裝,我心諗,你張leaflet都寫明淘寶app都可以開到個取件code,點解我仲要裝埋菜鳥個app
點知條友懷疑白卡唔屌得,叫我等d人拎晒先到我,我咪等。點知隔離d姨姨叔叔和應我,話唔裝,條友嬲到dum低間舖走左去
最後我打左上去cs到問係咪一定要裝,個CS同番個店員講唔一定要裝,淘寶show到都okay。收左聲之後個白卡又係到鬼打牆叫我裝
拎件野搞L左我半個鐘CLS,以後去櫃自己拎算
我平時都係叫菜鳥/順豐放門口
所以用菜鳥多
但私集咪一樣係東莞地址?
落到單?
我之前買即棄餐具會禁,要試多幾間先得
試過拖左成個星期 日日追佢都係回覆一樣答案
最後過左一星期嘅夜晚11點幾先有人送貨上門
Facebook都有好多失件苦主
收唔收到貨真喺講運氣
我用自提點/送上門, 次次都係全部用藍色保鮮紙包埋一齊!
可能你簡左用自提櫃, 人地驚包得太大件放唔入個櫃度, 先一件一件pack! 人地咁細心你竟然無視左?!
其實差唔多時間
屌cls公司
啲錢完全dum落咸水海咁
PDD好似冇得集埋一齊寄落香港?
係, 今時今日SF除左貴, 效率上其他人都唔係差佢好多!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞