黎巴嫩傳呼機集體爆炸釀11死逾4000傷 真主黨指以色列所為揚言報復

167 回覆
53 Like 8 Dislike
其實係褲袋咁爆
個人都好傷.
仲有鋰電爆炸, 產生熱力好似好高.

炸唔死,都燒到重傷.
加料還加料

幾千部機竟然冇人做檢查有冇做手腳

如果其中一部俾人發現加料 成個計劃直接收皮
今次有內鬼但交易冇終止到
愈報得大愈顯得佢地個真主廢
台仔話批機r洲入口
電影都有做.
大佬做嘢前,給太空手機互相聯絡.
大佬一聲令下,大佬預備好給既call機,大家來拿.

最大難度係點水個大佬換晒D call 機.
以色列本身科技水平其實超高
同美國買的武器可以改到美國同佢買番轉頭
ICQ,其實即係成個即時通訊,最先都係 以色列公司推出
以佢地水平,做到真係可以話其實唔難
其實唔明 以色列點肯定全部都有罪
定以色列咁仆街 理得佢係咪無辜 照炸
其實點做到精準 全部都係敵對組織
睇訊息
緊係講到死傷慘重,對家無人性,傷及無辜......
鋰電池唔似咁樣爆,似係預先放咗C4同埋引爆電路
???
宣左戰 傳呼機呢種戰略道具普通人唔會用
醫生
回蝗沒有一個是無辜的
可能呢代後生未聽過有句俗話叫“亂過黎巴嫩”
黎巴嫩上世紀七十年代後就冇完整政府
內戰後基本上基督徒同回教徒分治,真主黨係國中之國,有自己機關甚至傳媒,貝魯特個只係名義上中央政府,真主黨搞乜理唔到
咁樣地區,要涉入搞影子公司又係其實唔難
MOSSAD搞呢類影子公司好擅長,傳過香港都有
黎巴是80年代
係咪on9?
珍煮黨本身已經係恐怖組織
就係驚洩漏機密先唔用smartphone用call機
佢阿公入既call機,唔係比自己人用唔通捐call機比慈善機構?今時今日好多人需要call機?
醫生
醫生call 機由恐怖組織捐贈,果間咩醫院?
BBC 講每部係20g炸藥
邊到睇到由恐怖組織入手
純粹問
黎巴嫩內戰1975年開始,斷續到1990年回教徒基督徒先有協定,但從此黎巴嫩就實際上變兩國
人地已經勁到咁
你重諗報仇
投降算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞