黎巴嫩傳呼機集體爆炸釀11死逾4000傷 真主黨指以色列所為揚言報復

167 回覆
53 Like 8 Dislike
係對家所有組織成員既隨身通訊裝置做手腳, 一鑊過精準炸撚晒成個敵對組織既人, 雖然威力未夠但傷都成4000人真係好過用咩高科技武器
以色列科技真係超勁
鋰電池爆炸都俾佢諗到!
唔好玩啦,11死4000傷,已經是C4炸彈的級數
Call機仔點做到咁既殺傷力
天誅回蝗

收皮算啦
廢到咁
自殺算9數啦
call機有backdoor不斷loop到鋰電池過熱,所以手機充電打機係幾恐怖的事
珍煮黨好大機會報大數
最初新聞講1000人傷, 跟住直線上升, 越講越大, 升少少正常, 多幾倍就......
計好曬炸到半死
十幾年都要用錢養住班人 武器都冇錢買
唔係一部call 機炸死咁多人
係千幾二千個成員帶住果部call 機一齊爆
今次call機爆炸係中間供應鏈到放左爆炸物料先會咁
賣到咁多有"料"既call 機比佢地都算好野
好似話有內鬼拎批新機 叫真主黨員換

睇返啲片佢哋係一嚟就爆冇先兆
一吓過完全清脆利落嗰隻
你睇吓大陸啲尿袋電話就算電瓶車嗰啲咁大容量鋰電池爆炸嘅片對比吓
佢哋正常都係先霧煙再火花然後先再爆
有時就算爆都唔係得一吓
尿袋電話爆嗰啲直頭有時間俾條友掉走舊嘢逃生

所以堆call機爆炸似乎唔係因為backdoor整到舊電池過熱嚟直接引爆粒電(況且call機呢啲耗電量咁低舊電大容量極有限,可能仲細過好似共田風扇用嗰啲18650,唔會太大殺傷力)
相反似係堆機唔知點解出廠一早俾人加咗料
然後再擇日用backdoor加熱舊電嚟引爆入面啲炸藥
台灣製造
人地賣10蚊,佢話感謝真主黨員可以打5折,平賣5蚊
有特價即搶
台灣食死貓
應該係攔咗批貨再做手腳
有一日得罪以色列,佢用back door 引爆哂啲iPhone 咁點呀
已經一直打緊仗,佢仲可以點報復
但要2000幾人一齊換call機喎
叫阿拉懲罰佢
內鬼:喂,有批call 機好抵㗎,有需要咪打呢個電話囉
喂有批對講機好抵喎 有需要咪打呢個電話囉
https://www.youtube.com/watch?v=oieH2wwDGzo
我覺得係裝左炸藥
多數鋰電池係過熱->發漲->起火 有反應時間
但真主黨d片係無預警咁係心口褲檔爆炸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞