黎智英欲「領聖餐」及申專科醫糖尿被懲教拒絕 律師團隊向聯合國緊急申訴

214 回覆
488 Like 18 Dislike
個陣恆指30000點,而家呢
聯合國
垃圾組織有鬼用
五毛發現
真心唔明當初佢點解唔走 留喺度比港共狗咁撚
點煽動法?
未畀狗拉嗰時策劃緊恐怖襲擊、諗緊點樣炸狗署同地鐵

畀狗打咗隻手/塊面/條賓周,即刻喊晒口上新聞扮受害者指控人
佢坐正緊啦,之前蘋果廠房單case都判咗
走撚到咩
當時已經人釘人啦
一走香港資產全凍結
每日被單獨囚禁23小時10分鐘,每日只有50分鐘「放風」時間,欠缺日照及與其他人接觸。

好撚癲
唔敢講.. 唔通講你知國安法後、愛國者治港、完善基本法和23條後嘅中國香港仲衰過 黑暴咩
而家幾好,樓價經濟大幅轉差
將上街搞事美化成對抗暴政
搞到啲後生仔嗰個豪情壯志
難道個個外資一嚟香港恆指都係30000點?
係對香港有信心
說得好香港故事的話
邊會有外資走佬
所謂外資走佬只係因為強美元政策
遲下美國減息週期
到時候又大把公司返 返嚟中國搵錢啦
但黎唔嚟香港搵就真係唔知喇
因為依家香港同大陸城市都差唔多
係仲有港幣呢個獨特性
雖然我都覺得香港唔值得後生仔犧牲
但係黎智英對民主有貢獻呢一點係有既
魚蛋 豬皮
屠龍小隊 日日賭錢叫雞
差在未入黑房,一入到去無哂時間觀念,1星期等如感覺幾個月咁長
Sorry,我地唔係民主國家,想貢獻應該去第二度
報復,咁啫係之前做過d咩?
但廠房單野 唔係 殺人 放火 嚴重 罪行 喎
既然文中講緊天主教、神父、教宗,所以佢其實係食緊「聖體」,係天主教重要嘅神聖禮儀,同基督教嘅聖餐卻存在分別。

耶穌俾人出賣嗰一晚,即係最後晚餐嗰時,祝聖麵餅和酒,作為佢自己嘅「身體」及「血」,並分俾眾門徒,並囑咐門徒要為記念佢甘願捨身受難為罪人贖罪而舉行此事,所以「聖體」同「聖血」就係耶穌嘅身體同血,即係祝聖麵餅同酒,而且要以門徒嘅身份去領,先決條件係需要領洗做教友,其次係無大罪,犯咗大罪要辦告解先可以領聖體。

因此, 猶太人彼此爭論說:「這人怎能把他的肉,賜給我們吃呢?」

耶穌的門徒中有許多人聽了他的話,便說:「這話生硬,誰能聽得下去呢?」

耶穌自知他的門徒對這話竊竊私議,便向他們說:「這話使你們起反感嗎?那麼,如果你們看到人子升到他先前所在的地方去,將怎樣呢?使生活的是神,肉一無所用;我給你們所講論的話,就是神,就是生命。但你們中間有些人,卻不相信。」

原來,耶穌從起頭就知道那些人不信,和誰要出賣他。所以他又說:「為此,我對你們說過:除非蒙父恩賜的,誰也不能到我這裏來。」

從此,他的門徒中有許多人退去了,不再同他往來。於是耶穌向那十二人說:「難道你們也願走嗎?」

西滿伯多祿回答說:「主!惟你有永生的話。我們去投奔誰呢?我們相信,而且已知道你是天主的聖者。」
喺一個中秋夜,耶穌喺山上講完道已經好夜,眾人已經好肚餓,當時人數大概為5000人。
耶穌於是拎出一塊五仁月餅,叫大家傳住黎食。

點知,第一個拎到餅嘅人話「唔洗啦,我飽啦」。第二個又話「唔洗啦,我飽啦」⋯⋯

於是,耶穌呢個用五仁月餅餵飽5000人嘅故事就流芳百世。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞