[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (50)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
QR code都屌
有得上網又屌

無又屌
趕客呀
我19至59 但唔駛上網買飛
我19至59 但唔識上網買飛
理文登場出戰亞冠2
實體飛虛擬飛你又點揀?

今晚上季港超聯賽冠軍理文就會坐鎮旺角場出戰亞冠2,迎戰越南冠軍南定FC。比著往時,紅日再加埋亞洲賽,唔敢講一定扯紅旗,但起碼4至5,000人都應該走唔甩。只不過,今年比賽冇實體飛賣,必須透過網路同智能電話收虛擬飛,唔知對入座率又有冇影響呢?

呢季將會有理文同東方一齊代表香港出戰亞冠2,而兩隊不約而同都搵咗同一個售票網站幫佢哋處理主場比賽售票事宜,相信呢個售票方式係應亞洲足協要求,雖則你話7欖同埋部份演唱會已經用虛擬飛,但以香港大環境計相信兩隊都唔會有膽量自己決定咁做。對小弟嚟講,虛擬飛其中一個壞處就係冇咗即興想睇波先去球場買飛呢支歌仔唱,當然你話亞冠2即興都未必買到飛,再者即興都可以上網買冇影響,呢啲都只係藉口。

小弟自己就實測過上網去買飛嘅情況,首先就係無論你咩時間撳入去,你都係要load一陣先入到買飛嗰頁。然後小弟分別試過去買理文同東方嘅飛,發現理文就係自動劃位,而東方係可以手動揀位,咁當然兩隊票價都有啲距離,貴啲自然可以有選擇。但同買演唱會一樣,兩隊花墟道同界限街看台靠中間所有位置都係被hold起晒買唔到,希望大部份喺留畀真係想睇嘅死忠,而唔係畀晒啲贊助拎去送飛。至於keymansoho嘅各位又點睇實體飛同虛擬飛,大家又prefer邊個多啲?

講返場波,理文啱啱聯賽就輸咗畀大埔完咗聯賽跨季不敗紀錄,雖然今季未入過場睇理文嘅波,但根據過往經驗都估計到係咩問題。亞冠今年就大改革,其中一項就係外援任出無限制,對香港球隊係好係壞都未知數,但肯定比賽一定會比想像更難踢,對教練們同球員都係考驗。總之,今晚8點旺角場,入到場就入場,入唔到場就睇港台電視直播喇!

文:#亨少

#Keymansoho #KO求驗客 #亞冠2 #理文 #南定FC #港超
點解唔係上網實體都有咪唔屌
冇電子飛就後生果啲屌 有電子飛就到老果啲屌
去到門口搵職員幫手?
現場賣實體飛:屌呀要排隊買飛
賣實體飛要拎飛先:屌呀現場無得拎
好啦無實體飛:屌呀搞咁多手續好趕客
咁樣應該有殘疾人士登記證
司徙打包送走
咁撚戇鳩 咁賭馬算
班老人家未必識上網買
早兩年健康碼嗰時最大行其道玩數碼科技歧視時又唔搞QR code,宜家復常咗差唔多兩年先開始搞咪錯過晒時機。
全中 要咁就得
咁哈薯
對手唔弱
有能病?
sportsroad.hk
亞冠二・直擊|東方明鬥FC悉尼獲讚香港強隊 盧比度認有差距:要令對手不易擊敗我們

上屆香港足總盃冠軍東方明晚(19日)將在亞冠二小組賽登場,作客銀禧球場面對FC悉尼。東方主帥盧比度直言明白球隊與對手有不少差距,故戰果並不是最重要,目標是展示到戰鬥力、不放棄、抱負及有進步,「每個球員都給足100%,令人覺得『東方都踢得好』都已經足夠。」FC悉尼領隊他尼就透露,焦點新兵杜格拉斯哥斯達將會上陣,並讚賞東方屬香港的強隊。(FC悉尼對東方,香港時間9月19日晚上8時開賽,港台電視32直播)
#體路悉尼直擊

千奴可摸耳帶俾我地驚喜
未開季嘅澳假隊可以連半職都贏唔到,特別係老鼠好早已經喺澳洲盃出咗局,真係偷雞襯宜家
睇下個page名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞