荷蘭國會壓倒性票數通過 拒中國扭曲聯大2758決議案

56 回覆
110 Like 4 Dislike
支那淫民共亡蝈 (即支那人成日9稱嘅中国)最早可以追溯到 1949年。
1949年之前,根本冇支那中国呢個國家存在過,而「中国人」呢個on9低等民族亦係喺1949年正式誕生,「中国」同「中国人」或「華人」呢啲Term 正好畀支那利用嚟對全世界嘅外國人做大外宣,等外國人因對亞洲唔了解而對佢哋進行洗腦式灌輸嘅認知錯誤,以為一講亞洲,就只有中国呢個國家,所以覺得亞洲大部份地方都係支那嘅呢種錯誤理解,而知情嘅西方政客係知道支那咁玩,但利益麻木良知,幾十年默許支那呢啲邪惡行為同宣傳,所以搞到外國平民普遍一見到亞洲人面孔,第一口就話佢哋通通都係 Chinese。
西方啲平民同樣地錯誤地認為台灣係屬於支那。
理據?

Dialectic

自己話係就係最緊要believe
荷蘭個名正正常常,西班牙嗰邊乜鬼雞籠長官呀?
基隆舊名
荷蘭/西班牙真係可以自古以來擁有台灣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞