11 pro 用家捨得換機未

251 回覆
203 Like 25 Dislike
對上一次係由6s升級上黎11pro,
果陣部6s都真係好慢同埋超級倒水長期套住個3000mah既battery case,
去到今日出左16pro, 部11pro都未去到當年6s咁慢咁倒水電(82%health, 雖然都係倒水)
設計上11pro同樣用緊12 13 14 15 16pro一樣既3眼仔相機系統,無過時感
雖然唔算好實際需要換,但隔咗5代升級都未嘗係一個good choice,其他11pro巴打你地有咩諗法分享下
之前由8 上 11 pro
打算等埋se4 先再諗
11Pro係幾正,手感⼀流,細得嚟又核電(新機嗰陣)
同你一樣
6S上11 pro
已訂16 pro
Type C頭,鏡頭升級,多左camera control,對於中意影下相既我黎講,都值得換
我都係6S > 11 pro max
6S到最後倒水到幾乎用唔到
11 pro max而家倒水還倒水,舊電本身大,
出街一日只要唔好打機都冇問題,可以接受

除咗電之外完全冇想換嘅理由
再戰一年再算
同你一樣6s上11pro max 已落單16pro max
上年已經想換但係a17本身熱+散熱極差 所以都係換電再戰 依家89%
博佢今年唔會再犯同一個錯誤
60Hz 點忍
等SE4
i瘋 :16銷量升喎,你講咩60
仲用緊6s,果種情懷係無可取代
11 好似無5G喎
點搞啊
又係6S上11PRO
應該會轉16PRO
7>11pro
電池健康度72%
除非跌爛跌爆部,我諗暫時都未有需要換住
香港d 5G 都廢廢地
11 換 13
而家換16
11pro諗住換16
佢地話人眼睇唔到呀
等緊17 18 pro
訂左了舊電同memory支持唔到了
最近仲整壞埋個face id cam 唔換唔得了
5年都咁窮
其實啱
我未換之前都係睇唔到
用左先返唔到轉頭
重用緊4g plan, 穩50Mbps上網
5g係推出以黎跟本同佢理念完全不相符(低延遲同1Gbps上網都係做唔到),
你用300Mbps同50Mbps睇片,你條片係唔會睇快左
暫時未日常用過120hz所以真係會無feel, 但我諗之後用左16pro一排用返轉頭就會好有感
就好似1080p->2k mon, 再返轉頭就好覺
用緊2部
一部11
另一部14pro

諗緊換唔換部11
但好似換完都無ai 用
可能等佢開ai 先買
用緊11 同你一樣
部機得64gb 電又得72%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞