杜琪峯談開拍《黑社會3》

118 回覆
247 Like 10 Dislike
外國拍戲,人地成個劇本俾演員睇
香港先要飛紙仔,點解咁慘
要講落去仲可以講外國一個崗位就淨係可以做嗰個崗位嘅嘢添
由頭到尾無話飛紙仔一定係好,只係某幾個導演先有能力飛得好,掉返轉講而家新導演通常都係寫好晒劇本先搵到大cast做,但係咪就一定拍得好
jimmy 仔一定唔拍先
咁杜sir 都唔鼓勵咁做
係佢哋經驗多先可以點飛都接到,又好睇
根本全部都唔會接
拍戲唔講錢我都真係第一次聽
點可能有黑社會3,學佢講幫佢拍完班人都唔會再有戲拍啦。

除非係新故仔搵d唔識既人拍,但係咁就唔使叫黑社會3啦。

由此可見一個政權真係可以扼殺左好多創作,夕爺我見佢都有寫歌但都冇星夠膽唱。杜sir都係啦。

呢到就係香港
韋家輝都飛唔掂,但佢而家似真心覺得自己掂
其實咁樣生個親生仔係冇意思。見又冇得見。即係養子仲親過親生。個仔又唔識你。多鳩餘
做大佬都要親身劈咁做大佬黎做乜
嗰陣個龍係邊個
雲達沙?
牛油手巴夫斯
佢本身都係為檔正當生意先去選
香港最大鑊係保密協議不被尊重 遵守

飛紙固然係差

但有時真係迫不得已

怕炒橋 對家睇住你嚟食

好在宜家唔會

產業百廢待興 浴火重生
連燈仔 : 死廢老一個
係秘密收埋個親生仔,唔係唔見過親生仔
都唔好講有錢佬,以前好多香港人都喺上邊包件二奶生埋仔,香港個老婆、仔女都唔知
有班有心人慢慢推動行業進步
但經濟閪冧做嚟都唔知實唔實踐到
首部大專組加到500萬應該可以剝削少啲?
電影有分文藝片 商業片 你搞清楚先啦

同埋你講既王晶 明知蝕都扔錢拍天水圍 已經掌左你嘴
香港搞到咁係因為冇錢 關乜飛紙仔事
王晶行內人都話 90年代香港電影收皮 因為盜版+台灣金主收皮

真係正
係咪急到比賽中係龍門柱痾尿果位???
講緊質素,係有成本嘅戲都係咁
55波先係佢拍板 如果一面倒佢應該唔會出聲
邊度有黑社會 緊係拍元朗國崛起之保家衛國 要緊跟主旋律
講得好啱,演技同故事都係來自生活,後生一代冇上一代同年紀嘅時候經歷咁多,變咗演技同故事都遜色咗好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞