火影邊幕對決最精彩

407 回覆
323 Like 23 Dislike
好多人鐘意中忍個段

我自己最鐘意都係追佐助

幾個人用戰鬥同回憶交代點解會做到一世好友

肥仔點樣為朋友帶出犧牲覺悟,到最後睇到大家都信任佢認同佢唔會輸。

到寧次由一個仆街固執高傲撚,變成相信可能性,信任團隊唔放棄。

最後成班九死一生,再用李同我愛羅個場帶出自己重視嘅人比人侮辱係會比自己比人侮辱更憤怒。

帶出仇恨同每個人都需要心靈寄托。最後留終結之谷個伏筆。 依家回憶返都覺得青春。
螺旋大戰鳴門都好好睇
全級最差對全級第一咁
仲有佢嘅血繼界限又好強,招式又屈機(八卦六十四掌、回天)
呢段一定係世一動作流暢
一句多餘對白都冇咁滯,一邊打一邊描述各自立場同成長轉變
文武戲齊晒
唔止,凱班全隊既設定都有中國元素
寧次 : 六十四掌=易經八卦; 柔拳 =太極拳
天天 : 旗袍; 髮髻
小李 : Rock Lee = Bruce Lee; 綠色衫 = 李小龍黃色連身衫; 醉拳=中國功夫
凱:朝孔雀=朱雀; 晝虎=白虎; 召喚龜=玄武; 夜凱=青龍; 雙截棍=李小龍專武
初時以為佢會係主角嘅宿敵

作者初時講咗好多嘢,血繼界限,卷軸,體術,瞳術,武器,人柱力,尾獸,以為會慢慢咁樣發大嚟講
點知開得個頭,就沒有然後⋯
呢場真係戰術運用嘅頂峰,所有嘢係plan 到啱啱好係完美仲要唔覺有bug

而且阿斯瑪死之後果集,運鏡電影級水準
啲影個上下限距離太大 啲設定唔洗認真

個時都係話三代火影係最強

其實你睇返前面都好多Bug,

當時其實凱開個7門應該可以秒撚晒大蛇丸同班音忍

更唔好講開8門。明顯當年無諗到咁後

到之後培恩個時已經諗好所以個時凱小隊比左個理由無出現。
鹿丸咁就食左個大波妹
月光疾風vs馬基
凱對班 冇撚得輸
真係 我班願稱你為最強
我愛羅對親邊個都算精彩
中忍選拔嗚人對牙
淨係靠分身同變化術 玩心理戰
分身雖然係S級,但係近乎一掂就爆
又冇靠九尾
贏到完全靠智謀
其實嗚人戰術係拍得上鹿丸,起碼冇人地講咁吊車尾
可惜後期淨係識用拿腥近
佢控唔到卓羅先俾人話廢
其實戰鬥智商極高
水門秒殺帶土外掛級透穿技
同佐助神仙大戰 喺個天空度隻揪嗰段
君麻呂都好睇
當時睇漫畫已經好高潮左
https://www.youtube.com/watch?v=zp6xM6Aezmg
火影入面最有霸氣嘅反派fight
由鳴人比人拋過幕就當完 成個動畫就完滿
冇人講咪你講囉
直頭係藝術
當年睇漫畫笑到仆街,係咁話係幻術係幻術嗰陣時都衍生咗好多惡搞
奪回佐助篇果幾場都好深刻
天花板
但作畫粗糙啲, 如果有高清重製就正了
一袋米要抬幾樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞