買電視機 / 換電視機 集中討論區 (181)

362 回覆
1 Like 3 Dislike
多謝分享,今日走咗去買A90K。可能佢哋舖頭有tune過,睇落C4同A90K相差唔係好遠。計埋1000蚊惠康卷,A90K就仲平少少。
a90k平過c4 ?
兩部幾多錢?
我係AV life買,現場買又平少少咁。計埋啲超市禮券平1600蚊左右啦。
不過C4我無問到價,可能仲有得平嘅。
冇,其實差唔多價
估唔到48c4咁貴
唔該哂巴打行貨你有無推介邊度買
6000-9000預算 55吋 平時睇愛回家,ps5 ,netflix,有咩推介,唔該巴打
Avlife

偉明

盛..澤
Samsung 55QN87D 行貨
$79XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 504個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2, HDR10, HDR10+, HLG
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. NQ4 AI GEN2 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 局部光度高達1100nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
buget 10k 要65" 要sony
Sony XR-65X95EK 水貨 (432個區域控光)
呢個係咪最好選擇
點解我見有啲79xx 72xx 67xx都係行,其實有咩分別
假價
留意sony水貨功能有分別
其實成日都話三星差
但rting 又講到s90d 係今年最好既一部電視
係咪只要唔睇電視, 當mon用打機, 睇戲就冇問題?
A95L先係最好
當mon用打機, 睇戲就冇問題? YES
S90D冇DV睇戲都有影響到
今朝好熱好熱啊
日日都差不多, 開冷氣
我瞓覺都只係開風扇
我搶高達模型差一盒搶齊,你可以加持我嗎?
模型都要搶?

點搶
喺AMAZON JP捕住佢有貨唔係炒價就搶
咩時間日子

平日冇得搞
真, 唔係套套DV片都HDR Compatible
不過老實講,好多片你冇DV 佢都有hdr 或hdr+ 嘅stream 俾你嘅,普通人睇唔到分別,又唔係左右比較

但冇DV 個心硬係拿住拿住咁
唔左右比較係唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞