買電視機 / 換電視機 集中討論區 (181)

362 回覆
1 Like 3 Dislike
盛..澤門市應該冇S90D, S95D DEMO
QN90D就有
有冇人有自己搬電視(55")嘅經驗,可以分享下?遲D要短租搬走,屋企人而家唔想搵搬運公司
其他野唔洗搬?
細件d嘅電器都係自己搬(有私家車),其他主要都會係pack箱嘅雜物。其實係搬去同邨另一座,而家諗緊電視係咪可以call Gogovan搬,假設放唔入私家車
巴打屋企裝修?
係,老母上個月心血來潮突然話要搞,乜都未準備
想問下要買s90D 有冇邊間推介
Avlife
屋企部電視2019年機,

螢幕同埋操作都冇問題
但係好似跟唔上時代咁,要靠chromecast先睇到串流平台

好想換電視,但係就咁掉咗部舊電視又好浪費

各位巴打,有冇安置舊電視嘅好方法?
樓主好

又想問問
查緊要40吋兼又想4k
都好似冇乜選擇
頭post又冇講40吋4k o既機
現時仍查到出黎o既多數係pan記出, 可能得呢部, 買唔買得過?

Panasonic 樂聲 40吋 4K LED智能電視 TH-40JX700H

thanks
carousell set個價低D
可以慳返啖氣, 部機2021出, 已經停左產, 有人話有都係呃你
事實就係已經冇面板廠出4k 40吋, 自然就唔會再有40吋4k電視
想請問下,我朋友部samsung用viutv apps會load唔到廣告,有冇咩辦法解決到?佢住果到無裝到天線,只可以用apps睇電視
係,基本上睇住二手電視舖個價再打個八折就好快賣到
我搶到了!!!
幾年前既機, 冇咩可能仲有
40吋買番FULLHD算啦~

Panasonic 40MS600H
Panasonic 40S60AGH
恭喜你
JX700H個PANEL唔足4K
買1080P分分鐘仲好
JX700H 個畫質真心極差,用假4K 排列,而且可視角度極窄,側少少都灰晒,講緊係買部二手GX700H/HX700H 畫質都會好過佢好多
YES
6000-9000
55寸 睇波玩ps5睇netflix youtube
請問大佬們應該揀邊部
Samsung 55QN87D 行貨
$79XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 504個區域控制MINI-LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2, HDR10, HDR10+, HLG
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. NQ4 AI GEN2 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 局部光度高達1100nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

LG 55" OLED TV B4 OLED55B4PCA 行貨
$87XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos, HDR10, HLG
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α8 影像處理器
8. 局部光度高達650nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
唔該大佬 雖然睇唔明有咩分別
不過都唔該大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞