[年度盛事] 蘋果類產品炒賣區 眼紅者勿入

1001 回覆
6 Like 104 Dislike
啲色又少,少得嚟又唔好睇
係咪唔記得左俄狗都要貨
Red以前無限好好用
red 4% 得果1萬。
eye卡2% 得6萬
唔係打仗死曬咩
唔駛諗chatgpt,一定用唔到
港版個apple ai返到大陸用唔到?

隨著內地版iPhone 16尚未具備AI功能,預計會吸引追求科技的內地客來港購買機型,從而引發炒風。
吓,無得單手打字巧撚煩
女人通常都雙手揸機。
今年買pro max新色256
上年512少幾舊on99
隻色唔靚都炒得起咩
想問下有冇人知apple gift card 買正價「新品」係用唔到?
好奇怪我幾日前問可唔可以用來問ip16, 佢話冇問題
今日問佢就話唔知, 仲同我講ip15果陣係唔可以...
可能人地買咗15pro
噚日先話無人問津,今日又話有得炒
唔水你地落搭佢地邊有貨收
反正到時炒唔起,壓你地價或唔收之嘛
唔係點引你入貨比佢劏大閘蟹
首先Clarify返件事先,而家嘅Apple AI只限英文(美式),只要你部機嘅語言系統預設為English(US),只要服務開通就用得,大部分情況下係喺機內運算。另外,有需要可call in ChatGPT提供所需答案。

美國及全球大部分地方(英、日、韓、台、新加坡等),可以call in ChatGPT;香港/澳門唔得,只可以用Apple AI;強国係連Apple AI都唔可以call in,因為根本唔俾用。

照而家睇,香港/澳門/強国共用同一款型號iPhone,都係dual SIM。所以照道理,Apple AI係先睇apple ID再睇IP同位置,用軟件/網絡/所在地形式去鎖,亦即係話就算俾你買到香港版,用香港Apple ID,拎到上強国都冇Q用。當然亦有可能係硬件形式去鎖,因為你唔可以排除外国遊客拎住外國iPhone,去到強国旅行(假如仲有的話)去用Apple ID。

同埋強国版iPhone唔支援新Magsafe,如果大家發現今次呢部iPhone係強国尊享特供版,咁就可能有得炒;否則,大家可以唔使諗住炒,因為用咩機都好,都唔會超越到軟件限制。
新色點都炒
16 128G夠做
16pro 256G夠做
留錢買iCloud好過
上次試過唔得
上年其實改得算多
typec+鈦
我都第一日有訂
不過唔好彩抽唔中第一批出貨
係咪第一批出貨係抽既咩..? 唔係都係鬥快?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞