童話online 咁耐冇更新 竟然出新資料片!

1001 回覆
134 Like 18 Dislike
一出公測果陣有玩過一陣
果陣要課金先捉到勁寵
而家仲係咪玩寵為主?
立即下載!
大家有返咁上下年紀
有傳話塔斯鬼有個副acc 係暗師叫 巧練強 專門收錢帶升威2,不過都係多人傳,但問佢又話唔係
唔洗課金都捉到寵
係升寵降寵要課金姐
過左50好難升,又難打
係金銀城搵齊腳5個先夠打
完全封鎖啦,唔洗同佢講經
果時好少全體技
好似得法師大地之恕同流星火焰係打全體

大家組隊都係亂咁黎

拳 幻空拳
劍 飛翔閃
斬 閃電斬
都係打得十字or隻咁上下

係刀好少少有大地斬 打一排

商人/幻獸師 直頭副職黎
無戰鬥力

憎侶都有招456定怪
光師獨佔補血

估唔到而家 戰士變強勢職業
而家聖誕活動都有火鹿送
斧有全體技?
我記得得
大老闆白金卡
暗術黑洞
魔獸獸神
巫師有招元素80既技有全體攻擊
多謝Monchacha 寫既

新手常見Q&A

Q:啱啱想玩返,請問仲多唔多人玩,見金大/金商冇晒人
A: 仲有好多玩家玩緊,不過未必好多玩家會企金大掛機/掛金商,交易大部分都係telegram 交易group 進行

Q: 部電腦玩童話好似好lag 可以點做
A: 一律建議用VM (virtual machine)行windows 7
引用 @HighlandReel

“ 因為童話係古老嘅程式嚟
勁嘅電腦玩反而會有問題
所以你部電腦win10/win11未必暢順咁玩到童話
所以要裝VM (Virtually Machine)
啫係喺你電腦度裝多個windows(房中房咁)
如果你本身係win10/win11 pro版
可以用windows內置嘅hyperV裝返win7
用win7玩童話可以解決哂99%問題“

Q:點解打怪無錢跌/學唔到工作技能?
A:需要課金先可以解鎖打怪跌落可因同工作技能嘅功能,$50一個月,新手可以考慮會唔會課,課完仲有日任每日有魔幣(點數)送。
如果只係為咗有多啲game錢用,$50有其他更有效率嘅途徑(明就明)

Q:新手一開始要做啲咩好?
A:視乎你目標係想打到去邊,目標/財力唔同 要採取嘅方針都好唔同,建議講低自己budget (e.g. $500/$3000hkd, 目標係體驗遊戲/秒全圖) 然後大家先可以講到比你聽要點起手

Q:玩咩職最好?
A:現版本多咗好多打職可以打全體,最易上手應該係斧>刀>幻,但各有優缺點,可以慢慢研究下邊個啱自己
重點:千祈唔好打算用修士系打後期地圖

Q:有冇家族收人?
A:telegram group就是最大的家族,有咩問題上嚟問,正常大家都好樂意解答(記得去官網入tg group)

Q:有冇童專?
A:唔知你講咩喎🤪不如你試下問下相熟嘅玩家有冇人識?

Q:有冇交易群link?
A: https://t.me/fairy20200702
留意返因為最近有出現過騙子,交易前記得check清楚,唔sure就記得上公海問下大家
有呀 新嫁 叫獸王九撃
以前返學前會set個滑鼠記錄,係公會地下成練洞爆掛幾日就搞掂
當年月費game黎,點會課金先捉到寵
懷念組團去23樓
得港服更新?
23 -打手 ++
正路台服都會

有無人係咁 login 唔到
公測應該火獅光寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞