銀行 Banking Career 討論區 (23)

581 回覆
3 Like 3 Dislike
Tech and ops risk 有
純ops risk 冇
做得3xk above 嗰d GT 應該就唔會煩呢d
想問下大貓個submission status寫住completed係咪即係唔會考慮?
想問問有無師兄知道上商Credit Analyst好唔好做
同埋salary大概咩range

感謝
想問下BOC current status 寫interview 但係仲沒有HR 聯絡我,但係我又見唔到有HR 電話可以打去問咁應該點
岩岩先通過左online interview🥲🥲
下年grad

想問恒生有冇類似hsbc嘅graduate program?

我暫時淨係見到MT application 開左,但覺得自己未有實力爭MT, 想知恒生邊個post / program係for Fg嘅?師兄們通常係點報?
啱啱pass online assessment 係咪即刻宣布收皮
好大機會係
屌佢老母UOB,HR 又垃圾,Line manager 又垃圾
冇料死撚開啲,問啲問題知間bank 咩料
想知fg 有咩銀行有咩post可以報下lihkg有冇懶人包list,學校career email嗰啲都報得77 88
想知hsbc 同hase 戶口因為aml 風險比人cut 左戶口
會唔會影響將來入hsbc 做野既background check
唔使諗
師兄,我想問下畢業左一年,如果冇經驗的話,係咪比較難入到銀行呢一行?🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
想番back office 有冇咩門路🙏🏻冇banking experience 但有account audit working experience 搵左成年都冇回音
搵Remittance囉
出晒名係咁請人
你唔介意好惡做嘅話
做一年再跳 其實可以
YPP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞