賴清德:中国侵台目的不是「領土」 否則為何不拿回俄羅斯?

253 回覆
520 Like 15 Dislike
哩個係千載難逢嘅機會,解放外東北過百萬平方公里中國固有領土,吉林出海口回歸祖國,達成中國夢。
大前提係必須去中國化
以五毛既低劣知識水平無法參與討論
真係好賤 成日笑香港人唔配有民主
真的難聽過粗口
佢哋永遠不敗
比人拉嗰D就叫送頭
冇事嗰D就叫唔肯付出唔配有民主
希望賴總統先發制人炸爛南深圳
真接喪失日本海出海口
因為台9都好多PK
其實當年毛魔唔搞陸獨既話,台灣都仲係中國一部分
冇錯今次朱閪成啱
以前D人夠成日話中國點都要留住香港嘅反對派 要做樣唔可以比佢哋消滅
仲有又話好驚人唔悼念六四 等於唔再認同中國民族
結果佢要搞 乜都可以搞爛晒 再搵D新嘅目標出嚟 傳統泛民照比佢哋拉鳩晒
千載難逢

其實依家只要同烏克蘭簽軍事同盟就可以以正義之名出征
賴清德大把大把打落阿習到.
點忍??
中國夢不嬲都係實現大一統
只不過佢既大一統係指統一地球
圾撚垃+極虛偽
中共從來都想拎台灣,包括以前無台積電嘅時候
佢地聲稱駁黎做乜
中共個心係中國正統
唔容許 清帝國退位中華民國正統

中華蘇維埃共和國(1931-1937)
抗日戰爭時期(1937-1945)
國共內戰時期(1945-1949)
改名中華人民共和国 (1949)

中華民國政府遷台 (1949)

台獨係借口
中共同中國香港口中嘅不平等條約,割得中國最多領土嘅即係俄羅斯,

選擇承認俄佔中國固有領土嘅2001年條約,就違反中國領土主權完整。
口交部仲未回應
好少可有post見到五毛清零
契哥話中國一早放棄咗唔要我先簽約拎走

俄國外交部3日在官網“媒體問答”一欄之下,張貼發言人沙卡洛娃(Maria Zakharova),面對記者引用賴清德發言提問的答覆,她表示就俄方立場,俄羅斯聯邦以及中華人民共和國之間,於2001年7月16日所簽訂的《睦鄰友好合作條約》之中,互相放棄對於彼方的任何領土要求,並且進一步在2004年10月14日,簽署了《俄中邊界東段補充協定》,落實該條約中的共識,解決雙方既存的所有邊界爭議。
收復海森威
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞