賴清德:中国侵台目的不是「領土」 否則為何不拿回俄羅斯?

253 回覆
520 Like 15 Dislike
北京條約係咪不平等條約?

你估佢唔想咩佢驚咗daddy ,一陣daddy 唔要佢就變孤兒仔
認真講,身為中國人真係好想念中國海參威、外東北、烏梁素海嘅美好風光,
更傷心嘅係,身為中共領導嘅習近平執政十二年來,完全唔敢去解放俾俄羅斯佔領嘅中國固有領土,甚至隻字不提俄佔中國國土。
吉林省本來係中國沿海省,但係俄羅斯利用不平等條約非法佔領外東北,宜家中國有超過160萬平方公里俾俄羅斯佔據,
每次聽到中國國歌,勿忘國恥,中國香港都要去解放俄佔中國固有領土。
自古以來

越南有一忽都係中国,打三國志最底嗰啲紅色勢力姓士嘅人管越南
如果俾你咁樣吞得台灣
咁日本韓國咪好危?
你估美國會唔會唔理
韓國有漢四郡 不過係北韓d地
白龍尾島,中國固有領土,哩個島距離海南島近過越南。
金仔 普京 刁大
邊個先係大佬
其實公道嚟講
蒙古 滿州係外族統治,而明朝只係將蒙古人趕返佢地鄉下無武力統一過蒙古

而清朝係清蒙共治,滿州同蒙古d地同漢人中国人無任何關係
五毛出現未 留定個名先
照你咁講,好多地方其實都同漢人中國人無任何關係
新疆個新字,滿清否定咗係固有領土。
即係,香港本來係百越國之地,本來唔屬於漢族人,之後一直被佔。
中國打台灣,本質係聖戰。
因為你廢
藍白綠有冇共同敵人?
係啦

而且做老屈蒙古人同滿人係屬於中国朝代盛世一部分

大佬人地係外族統治(殖民)

元朝行種族歧視南人
大清滿州八旗子弟有特權
一向都話中國越叫得大聲就越唔會打台灣,
喺公眾層面越講到打台灣合情合理就越唔會打,
最簡單講法係,你要侵略一個地方,首先就係唔俾佢做準備。
所以別傻啦,射吓水炮,打吓嘴炮就得,咁幾時會開戰!?
就係有日中共同你扮friend ,扮友善有錢齊齊搵既時候。
同埋大清皇帝娶漢女,有名堂做到后妃都要抬旗
揭返分零兩分鐘稿先可以用呢句開脱
不如叫你老細打柒左先?
屌你老母打都未打就講到打贏咁
你係咪未撚破處就諗定埋個孫讀邊間u咩科?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞