哥基pat pat 老師麻煩請入黎

185 回覆
2593 Like 40 Dislike
鼓勵你下次繼續俾人玩咋,傻鳩
繼續喺連登虛耗有限嘅光陰啦
可能佢咁樣開心呢做人最緊要開心
我係真支持哥基patpat
真係改
果然對付啲黐線佬嘅方法就係要黐線過佢
你真係 respect
老師
今日真係爆開心!XD 早上11點幾,我牙哥打電話嚟吵醒咗我。其實佢係搵我老豆,但搞到我都醒咗,無辦法再訓,唯有起身洗面刷牙XD。搞咗陣,我媽咪返咗嚟,佢問我幾點要出去,我話一點鐘走啦。然後我媽咪仲煮咗碗飯畀我食,之後我就準備出門。

出到去時已經過咗12點半,有啲急,但都唔好理咁多啦!就係趕住食埋飯再出去,但無計,又係要食飯盒,搞到我好眼瞓咁出門口。到咗台山嗰邊嘅巴士站落車,我打畀朋友話我到咗,佢哋叫我行過去等。之後有個人行埋嚟,畀咗個信封我,仲不停同我講英文,我一啲都聽唔明佢講咩,搞到有啲亂。後來佢打開其中一個信封,原來係錢嚟嘅!我將錢放返入個信封再畀佢。當然我唔會咁蠢啦!XD

之後同朋友去咗好世界度買珠子,但發覺好貴,細細包珠子竟然要四蚊,真係少得可憐。不過都無計啦,因為其他地方都買唔到。買完嘢之後,我哋去新苗度買咗啲飲品。嗰陣突然好想搵某人,但因為朋友都喺度,無理由要朋友陪我做無聊嘢,唯有算啦,唔好傻啦!之後就返去朋友屋企,開始搞我哋嘅設計。做設計真係辛苦,好似建築工人咁,要整碎磚頭又要搞水泥。搞到我都有啲覺得好折墮嘅感覺,我負責整碎啲磚頭,朋友就負責鋪水泥,搞咗成晚。

到咗差唔多8點,終於搞掂,之後返屋企。返到屋企,老豆嚟接我,仲帶我去睇咗部我一直想要嘅W8501手機。老豆叫人攞咗部機出嚟畀我試,最後老豆竟然幫我買咗!仲買咗黑色嗰部,因為店員話白色容易污糟。我牙哥仲幫我出咗一半錢,最後用咗4044蚊。真係開心到爆!仲送咗好多配件畀我,有USB、背囊同1GB記憶卡,仲有個Pand-ZA座,呢個座有好多功能,可以擺手機,好可愛,仲識發光搖頭。

返到屋企,我就玩新機,真係超型,聽歌時仲有燈跟住節奏閃,真係估唔到老豆咁快就幫我買咗。我前兩日先同佢講想要,佢今日就買咗畀我,真係爆開心!我以後一定會乖乖讀書,因為你哋咁錫我,更加會用心!某人成日叫我加油,我一定會努力嘅,錫晒你哋!XD
樓主改正啦
唔改正契弟
哥老師
有冇人cross check 吓有冇改漏
有料推動連登正字風氣 行為可加
退休生活真係得閒成咁
福德咁撚慢
我仲喺度諗如果patpat 真係認真覆樓主應該會好撚好笑 點知真係覆咗
cls post
哥基好波 不枉我一路都支持你
哥基老師好波
我一直都有正皮你
例如自己打錯就當無事
仲要捉錯埋左光斗?
哥基patpat覆得未呀?「畀」定「俾」呀屌你老母
https://lih.kg/3757271
欽敬欽敬
留名學野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞