哥基pat pat 老師麻煩請入黎

185 回覆
2595 Like 40 Dislike
支持
淨係今次先俾正評
cls
第一個己經錯
佢寫HAPI,唔係HAPY
驗眼先啦
開頭都覺得好煩
而家反而會支持佢捉多啲
有人長期惡意影響討論個連尼住同班admin都可以唔理
剩係識上黎sell月餅
最好大家一齊捉埋一份玩寸個場
睇下班契弟幾時肯正視
你現實係咪真係無聊到咁
今次比正皮你
正字刑警
平時用AI今次焗住人手?
支持哥基糾正連登文盲問題
傻閪以為自己做煩膠好撚幽默,嘥埋啲時間做埋啲無謂嘢
1. **爆HAP|** - 應該講「爆HAPPY」
2. **牙BA** - 應該話「我爸」
3. **打黎嘈醒左我** - 應該講「打來吵醒我」
4. **其嘗係搵我牙哥滴** - 應該講「其實係搵我哥」
5. **THAN醒左就** - 應該講「然後醒咗就」
6. **MO再AI** - 應該講「再讓」
7. **刀嘟5著** - 應該講「嘟住」
8. **洗88 LAII** - 應該講「洗澡」
9. **BK HM LAI!** - 應該講「返屋企嚟!」
10. **問我DIM要出去** - 應該講「問我幾時要出去」
11. **我咪SAY 1:00 P.M. LOI** - 應該講「我就話1:00 P.M. 嚟」
12. **仲我食理飯SIN出去** - 應該講「仲要食完飯先出去」
13. **戈陣時E經過左12:30 PM. GA LAII** - 應該講「嗰時已經過咗12:30 PM」
14. **爆 MO奈LOI!** - 應該講「真係唔得了!」
15. **刀伸要我食埋飯SIN出去** - 應該講「要我食完飯先出去」
16. **像食飯盒] 埃, 算數!** - 應該講「似食飯盒,算啦!」
17. **搞到我好眼SIN出門口** - 應該講「搞到我好眼紅出門」
18. **小白 + BAB|*** - 應該講「小白 + BABY」
19. **耐 ><""** - 應該講「等陣」
20. **衔市戈個BUS站落車** - 應該講「喺嗰個巴士站落車」
21. **行去净麗戈度** - 應該講「行去乾淨嘅地方」
22. **條友就行 埋黎比左個信封我** - 應該講「嗰個人行過嚟比我個信封」
23. **狂UP ENG** - 應該講「狂講英文」
24. **万5到佢UP乜£LOII** - 應該講「問佢點解」
25. **SIN G原來佢像** - 應該講「原來佢係咁」
26. **我將D S$擺入1個信封度再比佢** - 應該講「我把錢放入信封再俾佢」
27. **我梗係MO咁蠢 AII XD*** - 應該講「我當然唔會咁蠢」
28. **几個字後** - 應該講「幾個字之後」
29. **黎 LAII 我地就1齊去好世界入面度BUY珠仔LAII** - 應該講「來,我哋一齊去好世界買珠子」
30. **呃$$ GAI!** - 應該講「騙錢!」
31. **細細包珠仔刀成$$4蚊!** - 應該講「細細包珠子只係4蚊!」
32. **又少WOII BUT MO計 Aul IF 5保就5G邊度SIN有得BUY GA LAII** - 應該講「又少咗,但唔算,如果5保就5蚊邊度有得買」
33. **尧就去新苗度BUY野飲LAII** - 應該講「就去新店買飲品」
34. **好想搵下牙某人住** - 應該講「想搵下某個人住」
35. **又像度WO** - 應該講「又似」
36. **浪費時間陪我做埋D MO聊對GA MAII** - 應該講「浪費時間陪我做啲聊天」
37. **闖始整我地GE設計刊** - 應該講「開始做我哋嘅設計」
38. **設計真像辛苦牙** - 應該講「設計真係好辛苦」
39. **整碎D磚WO 又要關自水泥WOI** - 應該講「整碎磚,又要用水泥」
40. **我覺得 我地好似D建築工人咁牙** - 應該講「我覺得我哋好似建築工人咁」
41. **整碎D磚戈仲成日刀比D磚介親TIM牙I ><""** - 應該講「整碎磚嘅時候成日被磚砸到」
42. **整到差5多8.00 PM. 度** - 應該講「做到快8:00 PM」
43. **仲差少少就OK GA LAII** - 應該講「仲差一啲就得」
44. **&;XX P,M. 我就BK HM LAII** - 應該講「我就返屋企」
45. **開針GE事就發生 LAII XD*** - 應該講「奇怪嘅事發生咗」
46. **比戈條友LO部機出黎TRYII** - 應該講「比嗰個朋友試部機」
47. **條友SAY白色好容易污漕GAII** - 應該講「朋友話白色好容易髒」
48. **支助1半WOII 簽卡** - 應該講「支持一半簽卡」
49. **$$4044蚁LAII** - 應該講「$4044蚊」
50. **爆HAPI YEII** - 應該講「真係開心」
51. **估5到我牙BA真像會BUY比 我GAII** - 應該講「冇諗到我爸真係會買比我」
52. **爆HAPII HAPI DIE LA我I** - 應該講「真係好開心」
53. **送左好 多野牙** - 應該講「送咗好多嘢」
54. **送左個背囊LAI!** - 應該講「送咗個背包!」
55. **送左張1GB GEILAII** - 應該講「送咗一張1GB嘅卡」
56. **刀有LAII-3-* ** - 應該講「仲有」
57. **PAND-ZA GE 座WOII NA, 個座有婵用GA??** - 應該講「PANDA嘅座,有咩用?」
58. **功用就多LO!** - 應該講「功能好多!」
59. **可以擺部手想!** - 應該講「可以放部手機!」
60. **十分非常之可愛!** - 應該講「真係好可愛!」
61. **打黎戈陣佢會發光 +搖頭!!** - 應該講「打嚟嗰陣佢會發光同搖頭!」
62. **聽歌戈陣佢又識發光+剩1** - 應該講「聽歌嗰陣佢都會發光」
63. **真係爆中2 PAND-ZA個座LO!** - 應該講「真係好正!」
64. **BK HM我就機BU離手咐聽歌+玩 GAME LAlI** - 應該講「返屋企後就不停聽歌同玩遊戲」
65. **部機CHI型YE!!** - 應該講「部機真係好型!!」
66. **聽歌戈陣, 佢會有盞燈跟住隻歌D 節奏黎閃GAl** - 應該講「聽歌嗰陣,佢會有燈跟住節奏閃」
67. **牙BA真像咁快 會BUY比我牙** - 應該講「我爸真係咁快會買比我」
68. **前日SIN同佢講話我想BUY £部機JAR MAII** - 應該講「前日我同佢講我想買部機」
69. **TODAY真像爆 爆爆爆開針牙!!** - 應該講「今日真係好開心!!」
70. **我E後會乖乖地比心欄轄書GA LAI!** - 應該講「我以後會乖乖講心裡話!」
71. **既然你地咁錫我!** - 應該講「既然你哋咁疼我!」
72. **我更保會比心樓請書GAl!** - 應該講「我一定會講心裡話!」
73. **更何況某人 成日刀叫我比心機GA LAII** - 應該講「更何況某人成日叫我比心機」
74. **1定會+OIL GAl 錫西你地!** - 應該講「一定會愛你哋!」
我竟然睇晒
兩邊都cls
樓主挑機失敗 系我晝吾忍整反篇幾幻字5p論文比老師再挑多次機
痴線 ,今次真係唔可以唔正皮
今次真心欣賞你對正字嘅維護
結果冇發生到
清泉你值得更多
但漏咗topic個嚟字
HAPY✗ HAPI

唯一正皮係今次
笑撚左
笑撚埋右
CLS BRO
哥基老師我支持你改錯別字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞