美國連中國整 25納米嘅 DUV 晶片機都禁埋, 年底生效

95 回覆
112 Like 5 Dislike
ASML 基本上只係負責組裝同保養, 技術來自1X個國家 , 核心技術更加來自美國 , 啲5 毛講到 ASML 有得揀咁
14億小粉紅俾人洗腦以為真係東升西降,點知自己主人原來只係紙老虎,佢地最憎嘅美帝依然掌握住全球金融軍事同科技嘅霸權
就係果次華為用 DUV 多重曝光整到 7NM 新晶片電話囉 , 仲專登揀正美國商務部長雷蒙多訪中果日黎發表
淨係知五毛已驚到瀨屎
禁埋DUV? 唔驚

佢哋仲有所謂X99底板 + E5 2666v3 + P106 神教,比肩1060 中配順玩3A
最近仲crack埋driver,黑猴穩打60 PFS
https://www.youtube.com/watch?v=iLn_LhfPVsM
B站仲多呢個組合嘅介紹唔貼link
FPS
好多研究同小說講支那想係台灣 南海速戰速決 軍事上就 射低美帝GPS 系統 偷襲關島同亞洲嘅美軍基地。再加埋邪惡軸心係美帝本土恐怖襲擊

政治上就啓動美奸例如加州州長 民主黨深層內奸之類。保持戰況非核 私下傳話只要美帝收手放棄台灣。以俊生意加碼。半導體有得傾 同埋俾幾隻戰艦 一堆飛機做炮灰 等美軍有面

其實加速師肯等多十年 成件事可能性幾高。宜家政治上可能低佐

五毛最叻 有生意你唔做啊?on99

唔好睇太多ff文,中國無可能打得贏美國,但同樣地美國都無可能打得倒中國
講到無影響咁
咁點解唔一早禁
用返支那XG邏輯: 支那唔係做咗衰嘢點會畀人制裁
XG政府儲備未乾塘之前 都可以靠reinvent the wheel內循環搵吓食
人地係民主國家黎 , 商家佬要時間轉身 , 而家轉晒身咪無影響囉
點會 仲可唔走唔怕無野做
其實依家係偉大祖國制裁緊尾國 罷買含有尾國技術嘅光刻機 窮死班尾國佬
我唔知 但係XG政府教識咗我 你畀人罰一定係你唔啱 所以支那一定係唔啱嗰個
佢依家咪一步一步收緊囉一咩早啫

EUV>DUV>售後服務

今年起已經唔俾賣duv俾中國,但可以繼續維護舊機,依家係cut埋service

[中國fake news] DUV禁令9月1日生效,然而中國網民卻喜迎禁令?
https://lih.kg/3489633
如果ASML用緊支那核心技術而唔係美帝核心技術就有可能嘅 可惜現實同你條支那閪盼望嘅完全唔一樣
咁叻咪自煮研發囉洗咩買人哋技術同材料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞