GUNDAM SEED系列討論區43

377 回覆
7 Like 3 Dislike
太正了

“To the land of wars, come back to life, Gundam!”

Happy 22nd Anniversary to Mobile Suit Gundam SEED! The massively successful series premiered today in Japan October 5, 2002. Directed by Mitsuo Fukuda and scripted by Chiaki Morosawa, the series features character designs by Hisashi Hirai, mechanical designs by Kunio Okawara and Kimitoshi Yamane, chief mecha animation direction by Satoshi Shigeta, and music by Toshihiko Sahashi.

The popular series was followed with a sequel TV series in 2004 titled, Mobile Suit Gundam SEED Destiny.

To celebrate the 20th anniversary of the series, the theatrical film sequel Mobile Suit Gundam SEED Freedom was released in January 2024, becoming the highest-grossing Gundam film.
Seed堅正
Destiny就⋯
估唔到卡卡會搵美莉借裙
睇黎好重視同阿斯蘭既會面
Destiny (1-8, 13-15, 28, 38-最後一集)好睇

13-15 AA TEAM重新出發
28 鞭姐夫
呢啲點解唔好睇呀?
估唔到美莉同卡卡咁好朋友
突破唔到阿斯蘭dump低卡卡既心理關口
28一定要睇
蘭 本小氣簿仲記住准將點樣鞭救世主
睇Twitter d 鞭屍GIF就ok
我係接受唔到 小真真係sd既性格

同埋 前期紅衣太廢 造馬上位得太明顯
睇伊薩古 渣古勇士 個集仲有趣過
基拉出黎救場既 成個智慧女神號所有戰鬥

但無sd性格 又點會有sdf既轉變成長
其實我都幾鍾意呢 pair
可惜冇好既結局
佢地兩個應該係性格極不合
雖然我都唔係好明點解
我都係但改造人注定bad ending
細個睇個stella 係真懷抱記返起真
同真帶佢去湖送走佢個集睇到喊
所以有少少先入為主覺得真其實唔係好鍾意露娜
其實我都幾鍾意呢 pair
可惜冇好既結局
我都係但改造人注定bad ending
細個睇stella 係真懷抱記返起真
同真帶佢去湖送走佢個集睇到喊
所以有少少先入為主覺得真其實唔係好鍾意露娜
真弟弟需要別人認同
但蘭冇
我都有睇過真去湖送走佢個集
仲有桑島法子首歌
成場 scene sad 到一個點
我冇睇完整既 SD
所以都唔明點解真係幾時開始鍾意 Luna
阿斯蘭應該係果種做得好係應份既上司 type
所以真弟弟咪成日痴住准將
SF我覺得似准將x真弟弟
多過真弟弟x露娜

准將x真弟弟
仲多相過露娜
露娜睇嚟要擔心吓

露娜好吸引其他女仔留意佢
桑島新角、大魔女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞