[BUNNIES] NewJeans討論區(104) - 偶像頻追KPI 粉絲倍感幸福!

1001 回覆
17 Like 11 Dislike
最動人時光 未必地老天荒
難忘的因你太念念才難忘
FUCK HYBE
最理智嘅想法就係盡快切割晒閔老母嘅一切有關物資,班女同佢哋父母認清邊個係老闆之後,趁仲係五代頭牌女團再重新出發,睇下一隻碟再整理資源分配

係social media度叫春/屌Hype 其實只會畀咗錯誤msg 班女同ADOR閔媽班底,以為抗爭有用…結果雪到凍就真係Gg

以為買得斷NJ合約嘅仲顛,睇清現實先啦咪發夢
諗得太美好
實情HYBE係方丈
由Day 1開始已經唔睇好NJ
Le ssearfim 先係佢哋第一女團(唔計N 年前已解散嘅Glam)
出道後成績一直未贏過NJ
就算而家NJ被打入冷宮,佢哋都會諗盡辦法用ILLIT取代
即使最終兩隊都比唔上NJ都唔緊要
咪傻啦
切割完就唔搞你咩
閪比一開頭已經唔睇好新牛
之前仲放話巨蛋完咗放假一年半載
仲點重新出發
就算真係重新出發
唔好諗住有好日子過
親生女出專輯、佢哋出單曲
仲要專登俾埋啲豬頭骨俾佢哋
OST?單飛?諗都唔好諗,親生女做唔到嘅都唔會俾機會佢哋。
投降可以忍辱偷生但風格同資源已經唔同,但花生友會話佢哋二五視老母五妹同為一體嘅粉會尷尬
呢層就睇吓仲有冇機會CB先講
極端啲,下次CB如果成為「Stellar 2.0」嘅話真係噁啃
如果變成「Le Sserafim 2.0」嘅話都係衰
而原來嘅風格就會被ILLIT取代
Le Sserafim 2.0接近無可能,source music 點會俾佢撞我估係是旦市面搵幾隊去參考
Ching 留得青山在個道理人人都明
但係唔好pre assume 做啲咩就可以當乜事都冇住先 太多理所當然啦 你唔係Hybe公層難啲知佢哋對件事嘅反應
Hybe亦都唔係良心公司點解比面你 仲要隊野唔佢地嘅first priority
Hybe點對其他團都有晒案底㗎啦

叫春同屌Hype嗰part 我覺得都有啲弔詭
個個fans group都會屌公司 個個fans group 都會鳩up 叫春 我自己唔覺得會重要到真係會比錯誤信息比班女 除非你係韓國到可能有啲impact

同埋人哋係同閔合作 導演本身間廣告公司嚟 人哋job接job洗唔洗睇Hybe頭啊 250同FRNK你估真係under Hybe咩…
咁應該搵啲乜嘢去撞?
最惡劣就係搵Stellar去撞,一撞即收皮。
基本上Le sex同Illit呢兩類風格食哂巿面上大部分女團咁滯,唔係Girl Crush就係清純戀童
玩膠(例如CrayonPop, Momoland)都係好快玩完
行YG嗰種又玩唔起,亦都唔想俾
畀埋啲騎尼風格佢地玩就
公海post其中一個謬誤係:HYBE會睇成績嘅,認為閔老母大貪先搞成咁,唔搞咪無事囉
熟悉房狗作風都知佢會點做啦,當年gfriend有晒版俾你睇唔係親生女嘅下場,真係以為投降佢會對你好啲咩
灰啲咁講,其實點都唔樂觀

呢一刻再討論/叫佢哋要點做都無補於事,況且呢啲係妹豬嘅個人選擇,我哋旁觀者好難說三道四
個權喺人哋手上
自己又點會話到事
嗰啲花生友只係想睇人折墮
呢單野睇到好似古代宮廷大家族打壓啲無背景既新科狀元咁
如果你以純粹生存為目的黎講,跪就一定好過唔跪,但咁做真係理智咩?

第一,俾hybe接手後所有風格都一定變晒,NJ唔會再係我地熟悉既NJ,至於會變成點睇其他兩個團,大家有目共睹。第二,你覺得跪完hybe一定會變好咩?事實上係好大機會更差,hybe對NJ態度由始至終都係咁,你以為跪完認輸有好日子過,實際上同自投羅網冇分別,甚至可以話係係幫hybe行捷徑。

我自己作為bunnies,完全唔想佢地俾人雪,但更加唔想佢地跪,唔想佢地成為hybe既傀儡任人擺布,俾人污染。有閔媽加佢地五個,先可以喺茫茫kpop海入面鶴立雞群,先係我地熟悉既NJ,我追既唔係kpop而係NJ,所以我唔想,一萬個唔想。

至於你話我地喺到叫春,其實我地既討論根本微不足道,即使我打呢段野,可能都得幾個手足睇到,但作為fans,我就係想表達自己睇法,我就係想鬧間公司,純粹係咁。
19年個陣啲藍絲都係同你講緊類似嘅嘢
師兄心水清
免治又訊息轟炸了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞