[心寒] 我竟然睇完愛國藍絲屈詠妍唱衰英國嘅文章,發現左香港依家情況有幾差

326 回覆
1420 Like 38 Dislike
好知用晒儲備 香港係會點繼續番工

真係唔知之後點
叫呀爺幫 不過呀爺都乾緊塘
而家係鬥快掏空香港,已玩左幾年
做左14年 依家交左比工黨接手
工黨一接手話上屆留低左2000億爛數 佢地搞唔店
有幾難明
呢個時候只可以召喚水原ching
捱到幾年咪下屆政府接火棒 反正佢糧照出
做到下屆佢就甩身退休 你經濟愈差 佢D錢愈好洗
就算下屆做到政府破產 班官都係照出糧 警察都係景出糧
太陽景常升起 你地食樹皮只要一日有呀爺D軍隊係到
政府都係咁安全穩定
真話唔講得
天機不可洩露
係咪洩漏 sor
哎呀唔小心推多左下
香港稅低過英國咁多,加稅搞掂,反正仲留港啲人走唔到去邊
佢哋都開始無糧出
口𥚃說不⋯⋯
我睇過唔少人講過英國個福利開支劈一半,所有英國問題都立即解決

仲要英國咁既開支都仲可以維持兩個小型航母戰鬥群 (有隱型戰機既航母) 外加三部潛射州際導彈潛艇至少一部長駐海上候命作英國最後手段反擊

睇番其實好抵屌,真心係比啲垃圾種族反殖民搞到一頭煙,仲有啲人懶慣仲要不思進取搞死
一間恒大負債額3000億美金(2萬幾億港幣)
除14億每個連燈仔都要分1600蚊
本身反駁隊解釋香港月入中位數 最低工資
用英國高稅先叫勉強拉得近少少
加埋稅真係鎖港先留到人
香港個支出完全夠成立軍隊
仲多過好多小國
之前啲人話香港冇能力獨立
又話一人賺一蚊都14億利潤
點知結果係一人蝕1000蚊
就幾萬億虧蝕我啲錢呀
加稅減公共福利,然後公務員準時出糧,人工可加冇減。同時繼續發債。就算用完儲備都仲有幾年貨仔可以頂下。話唔定儲備未乾塘,香港已經完全融入咗大灣區
呢個po一定推唔郁
英國慘到做官做錯嘢要嘔返啲糧出嚟,香港就高薪糧準,又唔驚下手接火棒,因為下一手都係港共
咱們有mpf
我係黎推po的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞