健身中心PURE中環分店欠租5個月 業主入稟追討近1360萬元

574 回覆
1086 Like 24 Dislike
母公司一定死唔去
都係有人俾錢咪俾個名你開囉
反正就係下家你無收入就你自己嘅事
係你自己經營不善
但247越開越濫都代表會越來越多老鼠屎搞臭個品牌
已經開始越來越多教練sell堂
次次都有呢班市場分析師發表同類嘅言論
我想知開咗咁多年,到底邊間特許經營蝕緊錢 據我所知呢五年就咁觀察 有兩間舖頭租約期滿閂咗門 好似係將軍澳同灣仔 不過班人喺佢閂門半年之前已經喺隔離開咗兩間取替
有幾間直頭係租變買 上面嗰間油麻地同埋沙田娛樂城 另外好似仲有幾間,不過我唔係好清楚 雞棚嘅成本都幾下
開247啲人都幾疊水

牛頭角嗰邊本身諗住有quayside啲富貴租戶打工仔去吓
點知而家都係做唔起
基佬寧舍多花臣
淨係開廿四已經夠贏啦
Pure好似都開朝早6點至夜晚12點
不過大時大節會早收
會係深夜時份返工嘅非白領都唔係pure嘅target
pure嘅收皮係反映中產白領嘅流失啫
真,5、6年前啲體驗好好,CS 會答email,PT有心教又唔太chur

而家send 三五個email投訴可以過兩三個月一封都冇人答;幾個唔同人send email叫你續約,覆完佢email又係冇人回,都唔知佢哋做乜

仲有個PT上上吓堂唔見咗人,原來走去搵人影相

變到同physical差唔多咁
Ching 我上年投訴都已經係咁
睇嚟佢哋中Covid咗好耐
P記狗也不屌
邊間247 d機靚過pure…
年年COVID
咁總有賺錢同唔賺錢既鋪大家鬥長命 睇邊個最後變水魚
只係靠membership fee 最理想頂到盡只係岩岩好夠交租
收入係靠sell上堂, 一堂成千蚊, 已經係一個月會費, 班客仲要起碼買十幾堂, 甚至幾十堂
但依家正正係依班買一堂等於一個月會費既客走左好多, 我諗PURE內部數據發現依間中環店會買堂上既客走得太多(依個位置班客都係bank, 應該cut gym福利, lay off), 條數完全圍唔到先直接cut
反而MK依類地方好多師奶買堂, 唔會咁易執
我以為你講24/7,not other gym
megabox我係講緊247個間我意思even efx啲機都靚過pure
efx d野係幾靚,247好麻麻
證明你真係唔識efx好多機都係同247一樣喎main都係用hammer strength 然後efx 247每間都會入小小特別既機 月費講緊4,5百 你pure收咁撚貴用埋啲普通機真係抵執
你岩
開埋醫美, 真係長玩長有

如果pure 只係sell 用乜機執咗十世
跟本好多人join 唔係用機
香港上市呃老散姐
一百毛夠上市
我本身join Pure都係為咗unlimited上佢啲yoga同fitness group classes, 根本唔係成日用佢啲機

本身都唔係成日用機嘅人都唔會好追求佢啲機新唔新

利申: all centres 下年5月先完約
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞