友和完全係當消費者狗咁撚

375 回覆
870 Like 30 Dislike
但係佢有好多條款去保障佢哋自己,呢啲免責聲明、霸王條款係咪完全凌駕於法例同消費者權益之上?

「如有任何爭議,友和YOHO保留最終決定權。」

「6.3 我們會盡努力確保網店上所列載的商品價格、資料和大小正確。一旦發生錯誤或疏漏,本公司會儘快採取合理措施進行更正。我們保留權利可更改商品的價格而不作另行通知。我們可根據存貨供應,全權決定是否接受所有訂購。如因任何不可預見的原因,包括電腦系統病毒感染、缺陷、篡改、未經授權的干擾、欺詐、技術故障、人為疏漏或其他超出了友和YOHO的控制範圍的任何原因,友和YOHO將保留絕對權利採取可行的任何行動包括取消活動或訂單。但是,本公司不承諾服務或網站不存在任何缺陷(不存在任何錯誤)。」
無用,之前有案件佢哋自己set 錯價,有人買咗佢哋都唔認數,果陣啲律師已經講無可能告得入,香港法律不嬲保障商家。
霸王條款,如果要告,法庭有權宣布某D條款無效
好明顯係睇死小市民冇錢告佢哋,法律都咬佢哋唔到
但你去百佳買野,佢set錯價都一定要用標價賣,否則犯商品說明條例
送錢比你

你download 小額張claim form ,上小額

贏硬
呢間不嬲垃圾 賣水貨
報政府部門一大堆程序又hea做拖一大輪得個桔
東張西望=加速師 報完政府部門即刻做野
報海關加東張
睇住自爆喺連登講過啲咩 睇路
豐澤單嘢真係set錯價
今次友和明呃客
今時今日住得香港預左啦 國安最緊要
間垃圾仲上埋市
同埋sfc投訴啦
Hkex先啱
而家佢係特價賣完,彈弓手收返個特價,咁大間公司十零萬都蝕唔起
香港無class action, 就係想任商家佬有錢佬玩哂
消委會唔係執法機構 可以話完全無用 更唔洗諗告得入

你搵過消委會就明 佢地會有專人打電話比你同你聯絡 但第一句就會話自己唔係執法機構 只能作調解角色
雖然而家唔係要部 MacBook 開飯,係為啖氣囉
成個交易流程完全冇問題,10pm refresh show 到特價 $3,688,當時顯示分店又有現貨,又畀人 submit 到 order,又畀人畀到錢
我不知幾想做多D哩D濕鳩野

睇住班3皮野的support日日連濕鳩野都做得濕鳩過D客真係眼火爆
我都係IT code狗如果俾6萬7萬做下依D不知幾開心
要有幾戇鳩鳩先覺得自己可以$3000買到部MacBook Pro
二手都買唔到啦,弱智樓主
上年HP 3000蚊4070 notebooks 都一鳩樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞