香港人係pokemon go 大賽拎冠軍

368 回覆
1122 Like 16 Dislike
$6000000 呢
犀利
真心想問,呢隻遊戲贏嘅係技術?運氣?定係資源?
個人意見:技術+心理質素>運氣
講真,請
因為咁小眾嘅嘅都鑽研到咁厲害,即係呢個人心性堅毅唔易放棄,仲要有一定嘅分析力同資料搜集能力,呢啲係教唔到嘅嘢
乜嘢叫1500 CP最勁嗰堆
正常隨機player對戰:技術+心理質素>運氣
排位/高手之間對戰:運氣>技術+心理質素

基本上係無資源問題的,唔課金大家都公平
PvP 係用 0 15 15 個堆低攻高防高 HP 既先係最強, 而唔係100 IV CP1500 的
Any link to share?
好似你先係唔識
一向都有分tier
tier1果堆咪廚寵,玩tier1以下已經係用愛發電同唔追求成績

細細個就見識過世面
有毅力恆心膽量做世一
可以用流暢英文做訪問
你當係電競既一種一定係樣樣都有家啦
公平D講, 我唔知位冠軍用多幾多時間同課左幾多
但POKEMON GO 算係至少0課都玩得到既GAME
如果冠軍真係日日投入日日玩, 全日係香港四圍走四圍捉
課金最多都係科下精靈球同加大個背包
而唔係為左參加比賽走去買人地捉既神寵/ 做飛人

咁對我來講
呢個冠軍係一件好熱血好應該受尊重既事來, 係現實版既小志來
佢有無馬會600萬?
資源可以係指有冇背後有冇智囊一齊做功課分析戰術,咁上得32強嘅都應該有人幫手一齊做功課
如果有玩過世界預賽,就知道佢嘅行動力有幾強
稍為了解過參加預賽嘅戇鳩規則都已經篩走咗九成人
兒登仔真係好撚kam
人地拎世界冠軍咪恭喜下咪算
又要話冠軍有乜用, 打機冇用, 冇技巧靠運 blablabla
呢隻game洗撚貨咁多錢咩
隻game同當年岩岩出個陣有無唔同到
記得個陣來來去去都係捉寵 鳩打下道館 玩玩下就棄左驚
支你老母咩支
連登仔係咁憎人富貴厭人貧
冇乜影響,基本上玩開嗰堆人都已經有齊tier1 pool所有寵,亦都知道曬呢堆寵會有咩招
所謂做功課可能都係分析對手公開往績,但係當對手有曬所有牌時就係玩緊猜包剪揼睇下會跟平時出牌定還是出啲平時冇用開嘅牌

估唔估得中都係運氣優先
所以within 1500cp
有啲人係故意用低少少防
受傷多會儲招快
犧牲一隻搏清咗人兩個盾先
要兩大招安唔同屬性
其中一招尅到人或扣得人多就得
當然有人會好似你個玩法棄攻補防
所以樓上話冇技巧同大家會帶同養嘅寵打證明冇玩過
係唔係重係醫生找數

https://images.app.goo.gl/Y4yZx5p5uLNJpT1Y9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞